Đoković: U penziju ću kad počnu da me redovno pobjeđuju

Novak Đoković (36) nema bilo kakve planove o penziji – ali je jasno poručio kada će početi da razmišlja o povlačenju sa takmičenja.

Prvi teniser svijeta i rekorder sa 24 gren slem titule nakon briljantne sezone ima velike ciljeve za narednu godinu. Ipak, kao nasljednike i one koji će ,,nositi tenisku igru“ u godinama pred nama vidi mlade zvijezde – Karlosa Alkaraza, Holgera Runea i Janika Sinera.

– U penziju ću kad naredna ,,velika trojka“ bude počela da mi ,,isprašuje dupe“ na mečevima u kontinuitetu. A ta trojka mladih zvijezda su, naravno, Alkaraz, Rune i Siner, naredna velika stvar u našem sportu. Sve dok budem mogao da ih pobjeđujem na velikoj sceni, igraću. Nema razloga da prekidam sve dok budem mogao da osvajam naveće titule… Ali, kad počnu da me redovno pobjeđuju, onda ću razmisliti o privremenom ili trajnom prekidu igre – rekao je Đoković.

Olimpijsku titulu je naveo kao glavni cilj za narednu godinu uz osvajanje gren slem turnira. Poručio je da nakon trijumfa na ATP finalu Janika Sinera definitivno vidi kao igrača koji će dostići prvo mjesto na svijetu u budućnosti.

– Biće definitivno mnogo zahtjevna godina i atipična, sa najsporije podloge na svijetu ići ćemo svi na najbržu, pa opet na najsporiju, pa ide sezona na betonu… Moraću da sjednem sa mojim timom da pažljivo isplaniramo sve nastupe, kako bih igrao moj najbolji tenis tamo gdje želim – zaključio je Đoković.

foto:skysports.com/Pobjeda

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA