Đoković u novom epskom meču do četvrtfinala Rolan Garosa

Sve ono što je radio tokom posljednih 16 godina, način na koji je pisao istoriju, mnogo puta iz situacija kada je bio u nokdaunu, Novak Đoković je još jednom ponovio na šljaci Pariza.

I kada je ranjen povredom koljena, kada sa druge strane ima 12 godina mlađeg rivala, najbolji teniser planete je neuništiv.

Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa nakon još jednog epskog meča u kojem je poslije više od četiri i po sata savladao Fransiska Serundola – 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Bila je to pobjeda koja je sačuvala njegov san o 25. grend slem tituli, prvo mjesto na ATP listi i učinila da po broju pobjeda na grend slemovima preskoči još jednog velikana Rodžera Federera – sada ih ima 370.

Fenomenalno je Đoković ušao u meč, ekspresno je dobio prvi set sa 6:1, a onda su krenule muke sa povredom koljena…

Uslijedio je medicinski tajm-aut, a srpski teniser je u tim trenucima supervizoru na Rolan Garosu rekao da je povrijedio koljeno jer teren na „Filip Šatrijeu“ nije čišćen na vrijeme.

Sve to iskoristio je Serundolo, koji je svakako igrao sjajan tenis, okrenuo je meč, poveo 2:1 i u četvrtom setu stigao do 4:2. Dva gema dijelila su ga od pobjede karijere, ali trebalo je „slomiti“ neuništivog sa druge strane…

Đoković je još jednom pokazao da je najbolji kada je otpisan, set koji je značio ostanak u Parizu dobio je 7:5, a onda spektakuralnom igrom i poenima za pamćenje ispisao još jednu stranicu za sva vremena.

Novak je tako 16. godinu zaredom stigao do četvrtfinala Rolan Garosa, gdje čeka pobjednika meča Kasper Rud – Tejlor Fric.

foto: Mreža X

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA