Đoković: Ponosan sam što sam ispisao istoriju

Tradicija je i ove godine ispoštovana – najbolji teniser svijeta Novak Đoković je pozirao sa šampionskim peharom ispred Ajfelovog tornja u Parizu. Ponovo je razgovarao i sa novinarima.

– Veoma sam ponosan, umoran sam, biće mi potrebno vremena da se odmorim. Nevjerovatne dvije nedjelje, cijela sezona u stvari. Osvojio sam prva dva grend slema, tačno ono što sam želio od početka godine. Želim da pokušam da osvojim što je više moguće grend slemova – izjavio je Đoković.

Započeo je rekordnu 388. nedjelju kao prvi teniser svijeta.

– Oduševljen sam i ponosan sam što sam ispisao istoriju sporta koji zaista volim. I što sam mogao to da podijelim sa prijateljima, porodicom, timom. Veliko i veoma teško putovanje, svaki meč je bio vrlo izazovan, ali izdržali smo. Rolan Garos je za mene uvijek bio najteži od četiri grend slema, zato je još slađe. Istorija na stolu, na onakvom meču, sa svim tim ljudima na tribinama… Veoma jedinstven, specifičan osjećaj, poseban. Kada sam pao na teren osjećao sam ogromno olakšanje, preplavile su me divne emocije – istakao je Đoković i dodao da će se noćas potruditi da isprati peti meč finala NBA lige između Denvera i Majamija.

Foto: EPA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA