Đoković nije prekršio pravila o doping kontroli

Novak Đoković nije prekršio nijednu pravilo jer nije želio da se testira prije meča Srbije i Velike Britanije na završnom turniru Dejvis kupa, saopštila je Međunarodna agencijea za integritet tenisa.

Srpski teniser bio je razočaran jer je osjećao pritisak pred meč protiv Kamerona Norija.

„Podržavam da se testiram ja ili bilo ko – sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku. Nadam se da će promijeniti takve odluke. Sramota je to što su napravili. Interesantno je i da je WADA privatna kompanija, umesto da imamo neku našu tenisku koja to radi. Ovo je nečuveno”, rekao je tom prilikom Đoković.

Iz Međunarodne agencije za integritet tenisa stiglo je objašnjenje na adresu francuskog L’Ekipa.

“Važno je da se naglasi da Đoković nije odbio test. Pravilo je da se igrač obavijesti, a onda je dužan da se testira što prije. U takmičenjima kao što je Dejvis kup, igrač se o tome može informisati prije meča, dok se u drugim takmičenjima to obično radi poslije meča. To je već uhodana procedura“, navodi se u objašnjenju i dodaje.

„Igrači imaju pravo da odluče hoće li da se testiraju prije meča. Ako neće, kontrola će uslijediti poslije njega. Imaju pravo izbora. Igrači se obično odlučuju na kontrolu pred meč, jer ih to rešava obaveza kada se sve završi, ali je dozvoljena i jedna i druga solucija“.

Foto: Tennis tv/ twitter/ screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA