Đoković: Nastavljam da krčim put novim generacijama

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković zahvalio je danas porodici, timu, prijateljima, navijačima i svima koji su mu pomogli da doprinese stvaranju istorije.

Đoković je prije nedjelju dana osvojio titulu na Rolan Garosu i stigao je do 23. grend slem trofeja. On je postao teniser koji je osvojio najviše grend slem trofeja u istoriji.

– Razmišljao sam o magičnoj 23. grend slem tituli, koju sam osvojio prije sedam dana na Rolan Garosu. Proveo sam divno vrijeme sa svojim timom i porodicom. Bila je to teška bitka prethodnih nedjelja, ali pobjeda je slađa kada znaš da si ostavio sve na što imaš na terenu. Zahvalan sam za podršku, prije svega navijačima. Vi ste najbolji navijači koje čovjek može da poželi. Hvala što ste bili uz mene kada mnogi nisu. Znajte da to zaista cijeni – napisao je Novak na Instagramu.

– Takođe se zahvaljujem porodici, timu, prijateljima, svima koji su pomogli i doprinijeli stvaranju istorije. Sam sam na terenu, ali nikada nisam sam na putu. Duboko cijenim i priznajem važnost najbližih ljudi u mom životu i njihovu ogromnu toleranciju, strpljenje i ljubav tokom svih ovih godina profesionalne karijere – dodao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da je svjestan da se zbog svojih stavova često suočavao sa kritikama.

– Veoma sam blagosloven što sam tu gdje jesam i često pokušavam da se podsjetim na svoj put. Počev od Srbije, koja je uvijek moj dom, gdje je moje srce. Suočavanja sa nedaćama u skoro svakoj fazi života samo me je učinilo jačim. Biti autentičan, otvoren, pošten, velikodušan, hrabar, danas su dragocjene vrijednosti koje se osuđuju i kritikuju na svakom koraku. Međutim, sa ovim vrijednostima nastavljam da krčim put novim generacijama. I nastavljam putem koji mi je toliko dao. Bog je veliki – zaključio je Novak.

Đoković će igrati na Vimbldonu, koji počinje trećeg jula.

Foto: Reuters

NIKŠIĆ PROGNOZA