Đoković: Kosovo je naše ognjište, opet bih uradio isto

Novak Đoković je Rolan Garos otvorio sigurnom pobjedom nad Aleksandrom Kovačevićem, a nakon meča pažnju javnosti privukla je ispisana poruka srpskog tenisera na TV kameri.

„Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, napisao je Đoković.

O tome je dosta govorio na konferenciji za medije.

„Nisam političar, niti imam namjeru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su protjerani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osjećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma. Čujem da je bilo dosta primjedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, ali opet bih to ponovio“, rekao je Đoković.

Vrlo emotivno je pričao o svom potezu.

„Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosjećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji Ujedinjenih Nacija, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao“, poručio je Novak Đoković.

Upitan je da li ga je neko od organizatora turnira kontaktirao povodom poruke na kameri.

“Niko mi ništa nije rekao i nadam se da neće”.

Izvor, foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA