Đoković i Siner žele da pokvare računicu Alkarasu

Branilac trofeja Karlos Alkaras će tradicionalno, danas oko 14.30 sati otvoriti program na Centralnom terenu Vimbldona. U najveći teniski turnir, poznat i kao nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu, Alkaras startuje sa 21-godišnji Estoncem Markom Lajalom, 262. igračem, koji se najveće scene domogao kroz kvalifikacije.

Alkaras nije imao sreće na žrijebu, pošto je porazom od Džejka Drejpera u Kvinsu prepustio drugu poziciju na ATP listi Novaku Đokoviću, koji je nosilac donjeg dijela kostura. Prvi, Janik Siner, dobio je u svom dijelu žrijeba Alkarasa i svijet tenisa se nada da će gledati u polufinalu još jedan epski duel, baš kao što je bio slučaj nedavno u pet setova iste faze Rolan Garosa.

– Prošle godine sam došao ovdje do polufinala, igrao sam dobar tenis. Dakle, da vidimo šta slijedi sada. Sigurniji sam i sa više samopouzdanja, to je sigurno – rekao je prvi Italijan na čelu ATP liste.

On će danas u popodnevnim satima na Terenu jedan igrati sa imenjakom iz Njemačke, 95. igračem Hanfmanom.

Alkaras ima priliku da, nakon Rolan Garosa, osvoji Vimbldon. Prije njega to su uspjeli Rod Lejver, Bjern Borg, Rodžer Federer, Rafa Nadal i Đoković.

– Teško je osvajati grand slem turnire. Preći sa zemlje na travu je drugačija igra. Pokušaću, nakon tog poraza u Kvinsu sam puno radio na prilagođavanju, kretnjama… Samo da uspijem da tokom turnira dođem na 100 odsto, onda ću biti i spreman da ponovim podvig tih velikih igrača – naglasio je Alkaras.

Iznenađujuće, Đoković nije odustao od Vimbldona, gdje je prošle godine u finalu u pet setova poražen od Alkarasa. On je 5. juna operisao meniskus, svi su očekivali da neće igrati prije olimpijskog turnira, ali…

– Imam 37 godina i supruga me je pitala zašto rizikujem pred olimpijski turnir, koji nikada nisam osvojio. Ali, ovo je Vimbldon, grend slemovi su najveći u našem sportu, a moja najranija sportska maštanja su upravo vezana za Vimbldon. I nisam došao da bih igrao kolo ili dva, već da se borim za titulu. Puno smo radili na oporavku koljena i da je i jednog dana bilo problema, sigurno ne bih bio ovdje. Uskoro su i OI u Parizu, gdje se igra na šljaci i biće teško preći na tako različitu podlogu. Ali, ja želim da se takmičim – objasnio je Đoković.

U ženskom dijelu titulu brani Čehinja Marketa Vondroušova, dok najbolja teniserka današnjice, Poljakinja Iga Sfjontek, nikada nije prošla dalje od četvrtfinala na Vimbldonu.

– Trudim se da naučim da bolje igram i na ovoj podlozi, vidjećemo da li sam napredovala – kazala je Sfjontek.

Foto: wimbledon.com

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA