Đoković i dalje prvi, nema promjena među prvih deset igrača

Novak Đoković započeo je 427. nedjelju na čelu liste najboljih tenisera svijeta. Ima 9.960 bodova, dok njegov najbliži pratilac Italijan Janik Siner ima 1.190 manje.

Treći je Španac Karlos Alkaraz sa 7.300 bodova, četvrti  Aleksander Zverev iz Nemačke, a peti ruski teniser Danil Medvedev.

Slijede: Rus Andrej Rubljev, Norvežanin Kasper Rud,Poljak Hubert Hurkač, Grk Stefanos Cicipas i bugarski teniser Grigor Dimitrov.

Pred Đokovićem je sada zadatak da odbrani titulu na Rolan Garosu koju je osvojio prošle godine, a prvi rival na tom putu biće mu domaći teniser Pjer-Ugo Erber i taj duel je na programu u utorak.

„Da nisam spreman da uradim sve, ne bih bio ovdje. Ne dolazim na grend slem, a da znam da nešto ne mogu da uradim. Da mislim da ne mogu da osvojim, da nemam kvalitet i slično, ne bih bio ovdje. Kada to budem osjetio, onda će biti kraj karijere. Postoji u meni vizija i ubjeđenje da mogu da pobijedim najboljeg igrača na svijetu na slemovima. Na nekim imam veće, na nekim manje šanse. To što sam prvi na svijetu dovoljno govori. Ima mnogo prelomnih tačaka, to ne može da se predvidi, zavisi od mečeva. Slemovi dugo traju. Postoji uvijek tenzija na slemu, čovjek ne može da se opusti. Može da bude i prvi meč prelomna tačka, može da bude i na kraju. Kako god, nadam se da će doći što prije, da uhvatimo taj zalet i to je cilj“, poručio je Novak Đoković.

foto: X

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA