Didije Dinar: Naš cilj je jasan – plasman na Evropsko prvenstvo 2026.

Rukometna javnost Crne Gore dočekala je vijest koja je odjeknula širom sportskih krugova – legendarni francuski rukometaš i bivši selektor reprezentacije Francuske, Didije Dinar, postao je novi selektor „lavova“. Njegov dolazak na klupu naše reprezentacije najavljuje novu eru u crnogorskom rukometu.

Dinar je na klupu „lavova“ došao nakon višemjesečnih pregovora sa Rukometnim savezom Crne Gore, koji je, kako je i sam kazao, imao ključnu ulogu u uspostavljanju ove saradnje.

„Oduvijek sam imao izuzetno dobre odnose sa Rukometnim savezom Crne Gore, posebno sa predsjednikom Petrom Kapisodom. Naši putevi su se više puta ukrstili na terenu, a sada smo zajedno u istom timu. Susret tokom kampa na Gvadalupeu prošle godine, gdje sam ugostio crnogorsku reprezentaciju, dodatno je učvrstio naš odnos i doveo do ove saradnje,“ rekao je Dinar.

Francuski stručnjak je priznao da je preuzimanje crnogorske reprezentacije za njega ogromna čast i odgovornost, ali i prilika da dalje razvija svoj trenerski potencijal.

„Imenovanje za selektora Crne Gore za mene je posebna čast. Rukovoditi nacionalnim timom nosi ogromnu odgovornost, ali i priliku da radim sa vrhunskim igračima. Crna Gora ima kvalitetne rukometaše koji nastupaju u najjačim evropskim ligama, i zajedno sa stručnim štabom radiću na tome da ostvarimo najbolje moguće rezultate,“ kazao je Dinar.

Prvi veliki izazov za Dinara i njegov stručni štab stiže već 6. novembra, kada će Crna Gora u Podgorici ugostiti Finsku na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2026. godine.

„Naš cilj je jasan – plasman na Evropsko prvenstvo 2026. godine. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Savez i navijači s pravom očekuju povratak na međunarodnu scenu. Mi ćemo raditi predano i marljivo kako bismo ispunili ta očekivanja,“ izjavio je novi selektor „lavova“.

Dinar je takođe naglasio da će se fokusirati na temeljnu pripremu i pragmatične odluke kako bi se izvukao maksimum iz tima u kratkom vremenu koje imaju na raspolaganju do početka kvalifikacija.

„Vrijeme je kratko, a očekivanja velika, ali vjerujem da sa predanošću i radom možemo podići crnogorski rukomet na najviši nivo,“ zaključio je Dinar.

Očekuje se da će debi novog selektora privući veliku pažnju domaće i inostrane javnosti, a navijači „lavova“ s nestrpljenjem čekaju 6. novembar i duel protiv Finske.

foto: RSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA