Desetogodišnja Iva briljira na tatamiju i niže medalje i pehare

Džudisti Akademika navikli su nas na pehare i medalje. Višedecenijski kvalitetan i posvećen rad konstantno daje rezultate, a nikšićki klub gotovo u svim kategorijama može da se pohvali da ima šampione.

Čak i oni najmlađi takmičari, koji su u klubu par godina mogu da se pohvale uspjesima na raznim takmičenjima. Jedna od njih je i desetogodišnja naša sugrađanka Iva Matunović

 Iva već tri godine vrijedno trenira, ali i redovno predstavlja klub na raznim takmičenjima sa kojih se gotovo uvijek vraća sa odličjima. Do sada je sakupila 45 medalja, od čega 36 zlatnih, a tu je i nekoliko pehara sa raznih takmičenja. 

 „Džudo sam počela da treniram prije dvije godine kada se u Akademik upisao i moj brat i odmah sam zavoljela ovaj sport. Volim da treniram, ali naravno i da idem na takmičenja jer upoznajemo nove drugare, ali i nove gradove, tako da bavljenje ovim sportom donosi puno lijepih stvari. Podršku mi pružaju roditelji, treneri ali i moja razredna Milijana Striković“, ističe Iva.

Dugogodišni trener u nikšićkom Akademiku Marinko Đurđevac imao je samo riječi hvale za našu mladu sugrađanku, ističući da je Iva prije svega dobro i vrijedno dijete, a i neko ko bi uz pravilan rad i razvoj mogao da bude pravi džudo šampion. Ipak, on naglašava da je ovo tek početak za nju, kao i za sve njene vršnjake i da treba ići korak po korak. 

 „Iva je jedna od najperspektivnijih džudistkinja u našem klubu i posjeduje veliki talenat i puno obećava. Što se tiče individualnih njenih osobina istakao bih da je eksplozivna i brzo rešava mečeve i u suštini posjeduje ogromni potencijal da postane dobar džudista. ipak, na to utiču i drugi faktori, kao što su podrška od porodice, kluba i saveza, a to mora da ima kontinuitet da bi se napravila uspješna karijera. Iva i njene klupske drugarice Hana Šturanović, Maša Vukićević, Merima Beriša, Helena Krtolica, Irina Đurović i Darija Bojović osim radom i zalaganjem, ističu se svakako i rezultatima i obećavaju da mogu biti još jedna u nizu uspješnih generacija Akademika“, kazao nam je Đurđevac. 

 Iva sa gotovo svakog takmičenja donosi neke medalje ali joj je najdraža svakako prva koju će pamtiti kako kaže uvijek.

 „Prvu medalju sam osvojila na turniru u Kotoru i svakako mi je najdraža, ali i sve druge su vrijedne za mene. Takođe se rado sjećam i Tamiš trofeja u Beogradu gdje nije bilo lako osvojiti medalju“, istakla je Iva koja je prethodnog vikenda donijela zlato iz Dubrovnika, prije toga sa dvije zlatne medalje se vratila iz Sarajeva, dok je uvertira za te rezultate bilo prvo mjesto na turniru u Rožajama.

 Iako veoma mlada, kao i svaki sportista, i Iva sanja velike snove, ali su joj u prvi plan ipak naredni trening, a zatim i naredni turnir. 

 „Željela bih da jednoga dana predstavljam i kao senior svoj klub i grad, ali i svoju zemlju na velikim takmičenjima i da osvajam medalje. Do tada ću vrijedno i marljivo trenirati, ali i učiti i pozvala bih svu djecu da se bave sportom“, kazala nam je desetogodišnja naša sugrađanka na kraju razgovora.

Branko Čupić

foto:privatna arhiva

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

To je kraljica

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA