Danci su možda zaslužili više, ali Njemci se ne obaziru – sve je spremno za klasik protiv Španaca

Grmljavina nije uplašila Njemačku, pauza od gotovo pola sata zbog nevremena u Dortmundu nije pokvarila put domaćina Eura do četvrtfinala.

„Elf” je nanio Danskoj (2:0) prvi poraz na turniru – nakon tri remija u grupi, i sigurnim korak krenuo ka velikom derbiju, protiv Španije.

Sve što sada treba da uradi „crvena furija” je da savlada Gruziju u nedjelju u 21 sat. Evropski klasik bi bio na programu u petak u Štutgartu.

Danci nisu podbacili, daleko od toga, ali momentum se okrenuo u samo nekoliko minuta na startu drugog poluvremena.

Tada su prvo slavili vodeći gol Joakima Andersena, onda je on poništen iz VAR sobe zbog malog ofsajda Tomasa Dilejnija…

I već u narednom napadu isti taj Andersen je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i opet dočekao lošu vijest koju je donio VAR – bio je penal, u pogodak ga je pretvorio Kai Haverc i Njemci su odjednom umjesto već viđenih 0:1 dobili 1:0…

Nije Danska ni tada pala, Rasmus Hojlund je mogao da izjednači (imao je ukupno tri šanse, Manuel Nojer je bio sjajan), a tačka na neizvjesnost je stavljena u 68. minutu.

Tada je danski vezni red „zaspao”, Andersen na otvorenom terenu nije imao šansi protiv Džamala Musijale, pa je mladi as Bajerna rutinski matirao Kaspera Šmajhela.

Mogla je Njemačka do kraja da pogodi još jednom ili dva puta, ali bilo bi previše – Danska nije zaslužila da doživi debakl…

Foto: UEFA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA