Crnogorske teniske ekipe ispunile cilj – plasman u II Svjetsku grupu

Crnogorski reprezentativni tenis napredovao je do drugog nivoa Svjetske grupe, pošto su i teniseri i tensierke igrali odlično na završnim turnirima treće kvalitativne grupe.

Muška ekipa poražena je danas u Ulcinju u finalu III Evropske grupe Dejvis kupa od selekcije Kipra 2:1. U prvom meču Matija Samardžić poražen je od Nikolasa Kembela 6:2, 6:1. Petar Jovanović je poravnao rezultat protiv Menelaosa Efstatiua rezultatom 6:3, 6:3.

Najbolje rangirani igrač Rezart Cunguz nije igrao danas u meču bez rezultatskog značaja, zbog bola koji je osjećao u nozi, pa selektor Aleksandar Tomić nije želio da rizikuje povredu. U odlučujućem dublu Matija Samardžić i Simon Knežević pružili su odličan otpor Sergisu Kiradzisu i Elefteriosu Neosu. Kiparski dublaslavio je 6:4, 7:6.

No, kao prvoplasirani u grupnoj fazi naši teniseri obezbijedili su takmičenje u II Svjetskoj grupi gdje će svoj prvi duel imati ui februaru za plamsan u plej-of najkvalitetnije svjetske grupe.

Teniserke su u Moldaviji u III Bili Džin King kvalitativnom nivou, nakon dva startna poraza u grupi od Luksemburga i Irske, prvih favorita, upisale tri pobjede i takmičenje završila na sedmom mjestu.

Žrijeb ovog puta nije bio naklonjen našim damama pa je izostao još bolji rezultat. Naše teniserke su danas savladale San Marino 2:0. Prvu pobjedu upisala je Anja Drašković koja je bila bolja od Talite Gijardi – 6:0, 6:0, a i Tea Nikčević je lako savladala Silviju Aleti – 6:1, 6:3.

Foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA