Crnogorac na korak do titule u Premijer ligi, Elektroprivreda najbolja u konkurenciji dama

Pobjedom u današnjem šestom kolu Premijer lige protiv ekipe Herceg Novog, šahisti Crnogorca sa Cetinja došli su na korak od osvajanja titule u najprestižnijem takmičenju crnogorskog šaha, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Nakon pobjeda protiv ekipa Elektroprivrede i Budućnosti, cetinjski sastav ostvario je još jednu veliki pobjedu u duelu sa ekipom Herceg Novog, koja je bila maksimalna do ovog kola. Potpise na pobjedu stavili su Miloš Pečurica koji je savladao Nebojšu Nikčevića, te Milo Pobor i Peko Đurović, koji su nadigrali Nebojšu Nikolića i Dragana Bulatovića. Pobjedu za Novljane ostvario je nekadašnji šampion Evrope Ivan Šarić, dok su preostale dvije partije u ovom meču okončane remijima. 

Elektroprivreda je u veoma neizvesnom meču uspjela da savlada Mimozu minimalnim rezultatom zahvaljujući pobjedama Denisa Kadrića i Vuka Miletića, istakavši kandidaturu za medalju. Budućnost ima istovjetan skor kao Elektroprivreda, a danas sa 5,5-0,5 nadigrala Damu. 

Minimalne i važne pobjede u borbi za opstanak ostvarile su ekipe Omladinca Budućnosti i Mladosti, koje su nadigrale ekipe Prosvjete i Dijagonala. 

Nikšić i Rudar su nastavili sa ubjedljivim pobjedama u Prvoj ligi i nalaze se na korak od povratka u društvo premijerligaša. Danas su slavili sa po 5-1 protiv ekipa Rumije, odnosno 7. Oktobra. Istim rezultatom Cetinje je savladalo Plavsko jezero, dok je Berane savladalo Brskovo sa 5,5-0,5. Zora je ostvarila važnu pobjedu u borbi za opstanak, sa 3,5-2,5 je savladala Osnovne i srednje škole. 

Danas je završena i Ženska liga, a pobjednički pehar je pripao Elektroprivredi koja je u poslednjem kolu bila slobodna. Elektroprivreda je nastupila u sastavu: Krasteva, Velikić, Milović i Skvorcova. 

Crnogorac je maksimalnom pobjedom protiv Budućnosti potvrdio srebro. Dok je bronza pripala Herceg Novom koji je u direktnom duelu u poslednjem kolu savladao Univerzitet Crne Gore sa 3-1, zahvaljujući pobjedama Sandre Đukić i Radmile Kovačević na prve dvije table. 

Sjutra je na programu sedmo kolo u Premijer i Prvoj ligi, a partije počinju od 15:30h.

Foto: Šahovski savez

NIKŠIĆ PROGNOZA