Crna Gora u najjačem sastavu cilja medalje

Crnogorski pauerlifting tim čeka veliki izazov – Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj od 9. do 15. oktobra.

Na planetarnoj smotri najboljih pod okriljem GPC federacije u gradu Kiškunfeleđhaza Crnu Goru predstavljaće: Ana Božović, Miloš Ćećanović, Nikola Lazović, Dražen Filipović, Jasmin Kočan, Dušan Banović, Đorđe Miljenović i Petar Stijepović. U pitanju je najjači i najbrojniji sastav naše reprezentacije do sada.

Vrijedi istaći da je crnogorski Pauerlifting savez prvi put uspio da pokrije sve troškove (kotizaciju, put, smještaj, hranu…) i našim snagatorima omogući nesmetano učešće na prestižnom međunarodnom takmičenju.

Prvog dana nastupiće Dražen Filipović u RAW pauerliftingu u kategoriji do 140 kg, trećeg dana pratićemo Miloša Ćećanovića u benč presu s opremom u kategoriji do 110 kg, dok će pretposljednji dan biti u znaku RAW mrtvog dizanja i nastupa Ane Božović, Nikole Lazovića, Jasmina Kočana, Dušana Banovića, Đorđa Miljenovića i Petra Stijepovića.

Na predstojećem šampionatu svijeta koji okuplja gotovo hiljadu takmičara očekuje se paklena konkurencija u kojoj će Crna Gora pokušati da se nađe na pobjedničkom podijumu. Znajući kvalitet i potencijal naše reprezentacije, vjerujemo da će se u domovinu vratiti s nekoliko medalja i dodatno doprinijeti razvoju i popularizaciji pauerliftinga na ovim prostorima.

Foto: PSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA