Crna Gora se sprema za Brisel, Brnović poručuje: Jun je bitan zbog onoga što nas čeka u septembru

Pojačanja Stevanom Jovetićem, koji je stigao u Podgoricu nakon što je sa Olimpijakosom u srijedu osvojio Ligu konferencije, crnogorska fudbalska reprezentacija je odradila treći trening pred dva junska prijateljska meča.

Belgija i Gruzija – učesnici Evropskog prvenstva koje startuje za 12 dana – rivali su „hrabrih sokola” u trećem i četvrtom duelu pod komandom Roberta Prosinečkog, koji je na klupi debitovao sa dva trijumfa – nad Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom krajem marta.

Nešto više od dva mjeseca kasnije našu selekciju čekaju veći izazovi, pogotovo ovaj prvi (u srijedu u Briselu) protiv Belgijanaca, jednih od favorita na Euru.

„Imamo dvije jake provjere, protiv dva učesnika Eura – utakmice u kojima ne možemo mnogo da izgubimo, ali opet želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu i pripremimo za ono što nas čeka u septembru i što je jako bitno. Da odigramo najbolje moguće, to je najveća želja”, rekao je vezista Budućnosti Miloš Brnović.

Crna Gora sa Prosinečkim želi da igra drugačije – očekuje se tako da u ovim duelima napravi iskorak u odnosu na provjere u Antaliji.

„Vjerujem da možemo da se nadigravamo, da imamo kvalitet za to. Bitno je da sprovedemo ono što selektor traži od nas i da budemo hrabri, da pokažemo da vrijedimo. Da li je to moguće protiv Belgije? To je jedna od najboljih ekipa na svijetu i nije isto igrati protiv nje ili na primjer Bjelorusije, ali bitno je da budemo borbeni da vjerujemo u ono što radimo”, istakao je Brnović.

Crna Gora je dobar sparing partner timovima koji se spremaju za Euro.

„Rezultat sad nije u prvom planu – to je bitno u septembru, ali pobjede uvijek znače. Ekipa raste kada su rezultati dobri, raste i samopouzdanje i naravno da nas zanima i to”, kazao je momak koji je bio i na martovskom spisku Prosinečkog.

„Tu sam da se nametnem selektoru, nadam se da ću to uspjeti”, poručio je fudbaler koji gotovo da neće imati vremena za odmor ovog ljeta.

„Takav je život fudbalera – nekad ima duži, nekad kraći odmor. Spreman sam na to, s nestrpljenjem čekam dva meča reprezentacije, a onda i obaveze u dresu Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu konferencije”.

Budućnost je prije tri dana osvojila Kup i tako spasla sezonu…

„Mnogo nam je lakše poslije trofeja. Sezona nije išla u pravcu u kojem smo željeli, a na stručnmom štabu je da vidi šta nam je to nedostalo. Osvajanjem pehara u Kupu smo se donekle iskupili i očekujem da u narednom periodu Budućnost bude prava”, zaključio je 24-godišnji Brnović.

Crnogorski fudbaleri će se kompletirati u Briselu u utorak, kada će se priključiti tandem iz azerbejdžanskog Karabaga Marko Janković i Marko Vešović, te napadač korejskog Inčona Stefan Mugoša.

Prosinečki za ovu akciju ne računa na Stefana Savića, Adama Marušića, Rista Radunovića i Marka Tućija…

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA