Crna Gora sa Gruzijom, Prosinečki: Organizovana ekipa, očekuje nas teška utakmica

Robert Prosinečki debitovaće pred domaćom publikom kao selektor Crne Gore – rival u prijateljskom meču biće Gruzija, selekcija koja će nastupiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Duel je od 20 sati i 45 minuta.

„Sigurno da nam je drago da igramo u Podgorici protiv reprezentacije koja je odlično organizovana, nadam se da će navijači doći da nam pruže podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolju utakmicu. Selektor Gruzije, Sanjoj je napravio odličnu grupu, imaju dobru atmosferu, znaju šta hoće i kako stoje na terenu, tako da nas očekuje teška utakmica za nas“, kazao je Prosinečki.

Još uvijek nije poznato ko će početi duel, ali je jasno da će biti promjena.

„Imamo problema sa Jovetićem, Jankovićem, sačekaćemo da vidimo da li su svi zdravi i spremni za utakmicu. Brnović je otišao odmah po dolasku u Crnu Goru, nakon tog crvenog kartona u Belgiji. Sigurno će biti promjena, jedno četiri ili pet.“

Govorio je kratko Prosinečki i o meču u Belgiji prije četiri dana, gdje je naša reprezentacija izgubila 2:0.

„Prespavali smo prvo poluvrijeme, jasno je da je i zbog toga što su oni bili jako dobri, ali u drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni, čak smo i dominirali i imali neke svoje šanse. Jasno je da ja želim da imamo loptu i da napadamo, ali sve to se mora prilagoditi i na terenu, što nije lako protiv jakih reprezentacija.“

Ponovio je još jednom Prosinečki da je rezultat bitan, ali ne i najvažniji.

„Daćemo sve od sebe, odigrati dobru utakmicu, rezultat je bitan, ali ne i najvažniji. Moramo se zabaviti sjutra i igrati našu igru. Pominjemo opet taj šesti mjesec, ali i sam znam koliko je teško igrati, jer sam i ja bio igrač, ali svakako će svi oni koji istrče na teren dati sve od sebe.“ zaključio je Prosinečki.

Reprezentativac, Marko Vešović kazao je da motiva ne nedostaje i da će pokušati da se nadigravaju sa selekcijom koja će igrati na Evropskom prvenstvu.

„Duga je sezone i svi smo dosta puta ponovili da je ovaj junski termin nezgodan, ali mislim da imamo snage da završimo ovaj ciklus prijateljskih utakmica kako treba. Imamo želju za dokazivanjem, bitna utakmica da se uigramo pred mečeve u septembru.“ kazao je Vešović.

O kvalitetu Gruzije govorio je i Marko Bakić.

„Opet jedna reprezentacija koja dolazi u dobroj formi, želi da pokaže svoj potencijal pred Evropsko prvenstvo. Moramo i mi dati sve od sebe da im se suprostavimo, imaju kvalitet, treba će potpuna angažovanost naših igrača i vjerujem u dobar rezultat.“ kazao je Bakić i pozvao publiku da bude uz reprezentaciju.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA