Crna Gora sa deset sportista na Igrama u Poljskoj

Treće izdanje Evropskih igara – svojevrsnog olimpijskog festivala na Starom kontinentu – počinje 21. juna, ceremonijom otvaranja na stadionu Henrik Rejman u Krakovu.

Nakon premijere u Bakuu 2015. godine, pa Igara u Minsku prije četiri godine, preko 6.500 sportistkinja i sportista nastupiće u Poljskoj, preciznije u Donjoj Poljskoj (Malopolska), vojvodstvu (provinciji), čije je središte Krakov, grad od preko 700.000 stanovnika.

Sportisti iz 48 zemalja će se takmičiti u 29 sportova, mahom pojedinačnih, a takmičenja u deset sportova imaju veliku vrijednost – olimpijsku vizu za Pariz 2024. godine.

Crna Gora će imati predstavnike u šest sportova: tekvondou, streljaštvu, karateu, boksu, tekbolu i atletici. Crnogorski tekvondo će predstavljati: Zinedin Bećović (do 68 kg) i Anđela Berišaj (do 73 kg), Vladimir Mijač će se takmičiti u katama i biće jedini predstavnik u karateu, strelkinje Nevena Šaranović i Anđela Miličković će nastupiti u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, crnogorski boks u Krakovu će predstavljati Bojana Gojković (do 54 kg), Petar Marčić (do 80 kg) i Stefan Savković (do 71 kg) a debi na Evropskim igrama imaće tekbolisti Marko Žarković i Andrija Jovanović.

Atletska reprezentacija, sa svojih 28 članova će nastupiti na Ekipnom evropskom prvenstvu treća grupa koje se održava u okviru Evropskih igara.

Izvor: Dnevno

Foto: COK

NIKŠIĆ PROGNOZA