Crna Gora protiv Mozambika, Pašić: Svjesne smo šta nam donosi taj meč

Crnogorske košarkašice su na idealan način otvorile pretkvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo u Meksiko sitiju, gdje su u prvom kolu B grupe savladali Novi Zeland 88:64.

Nakon sjajne partije je uslijedio dan pauze, koji je naša selekcija iskoristila da se dodatno pripremi za naredni meč, protiv Mozambika, koji je na programu u noći između srijede i četvrtka (1:30)

„Zaista sam prezadovoljna i preponosna pobjedom protiv Novog Zelanda, jer je to prva zvanična interkontinentalna utakmica za našu reprezentaciju, koja je u podmlađenom sastavu. Zbog toga smo zaista srećni i sigurno da će taj trijumf značiti mnogo, a posebno mlađim igračicama. Pored toga ta pobjeda značila je i da dobijemo više samopouzdanja za ovaj turnir, iako još ne poznajemo baš najbolje druge dvije ekipe. Ali, sigurno da je startni trijumf dao vjetar u leđa i učinio da vjerujemo više u sebe“, kazala je Jovana Pašić, reprezentativka Crne Gore u razgovoru za sajt Saveza.

Ekipa sa nestrpljenjem čeka utakmicu protiv Mozambika.

„Imali smo priliku nakon naše utakmice protiv Novog Zelanda da posmatramo Mozambik u utakmici protiv Meksika. Radi se o fizički jakoj i brzoj ekipi, koja igra totalno atipičnu košarku, skroz različito od onoga na šta smo navikle. Ali, dan odmora dobro je došao da se pogleda skauting i spremimo za taj meč koji može mnogo da nam donese“, istakla je Novljanka.

Mozambik je na premijeri poražen od domaćina, selekcije Meksika (71:65), što znači da naša reprezentacija ima prvu meč loptu – pobjeda u večerašnjem meču Crnogorkama će obezbijediti vizu za polufinale…

„U svakom meču idemo na pobjedu, ali ovaj duel protiv Mozambika zaista nosi nešto posebno i daćemo sve od sebe u toj utakmici. Svjesne smo šta nam nosi taj meč, ali isto tako znamo da imamo važnu pobjedu i to sa velikom razlikom što može biti presudno u grupi, jer u slučaju da dođe do nekih krugova, opet imamo velike šanse. Ali, želimo da odlučujemo sami o svojoj sudbini, tako da idemo da pokušamo da sa maksimalnim motivom dođemo do pobjede“, zaključila je Pašić.

Foto: FIBA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA