Podvig naših momaka: Crna Gora pobijedila BiH i završila kao prva grupnu fazu

Reprezentacija Crne Gole u minifudbalu savaldala je Bosni i Hercegovinu sa 5:1 i kao prva u grupi A ide dalje u nastavku evropskog prvenstva.

Meč protiv domaćina koji je ranije obezbijedio siguran prolazak dalje, ali i koji nije smio da izgubi četiri gola razlike kako bi sačuvao prvo mjesto.

Momci Dejana Raspopovića su sjajno odigrali cijeli meč, pokazali klasu, dobru pripremu i skauting protivnika i na kraju su postigli upravo ono u šta je malo ko vjerovao prije današnjeg duela sa domaćinom.

Već u drugom minutu dolazimo do vođstva, kada je Rijad Dervišević pogodio. Gledao se VAR jer su sudije mislile da je lopta izašla van.

Drugi gol sjajna akcija dva brata. Miloš Pejaković je uspio da ukrade loptu, doda do brata Ivana koji je precizno pogodio mrežu domaćina.

Odlična igra naših momaka u prvom poluvremenu, visoki presing dobra kontrola, disciplinovana odbrana. Imali smo još prav prilika da povećamo prednost u odnosu na BiH.

Miloš Pejaković je odlično otvorio i drugo poluvrijeme nakon ponovo dobre akcije naših momaka i poveli smo sa 3:0.

Uslijedio je bolji period domaćih, koji su već ranije obezbijedili prolaz dalje, i ta prednost krunisana je pogotkom Vedada Salčina.

Međutim naši momci postižu novi gol, i to dobra akcija iz auta. Bogoljub Komatina je sjajno reagovao i dao gol.

Tražili smo još taj jedan pogodak koji bi nam donio prvo mjesto, pogodli prečku, a imali su i Bosanci svoje šanse.

Kada je bilo najpotrebnije Rijad Drešević je pogodio za tih +4 koje su nam donijele prvo mjesto u grupi.

Crna Gora će tako kao prva završit grupnu fazu i igraće u nokaut fazi protiv selekcije Poljske.

Foto: Screenshot TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA