„Crna Gora kompaktan tim, može da iznenadi u Beogradu“

Prvi selektor fudbalera Crne Gore Zoran Filipović kazao je da naša selekcija može da iznenadi Srbiju u Beogradu, jer ima kompaktan tim na čelu sa Stevanom Jovetićem i Stefanom Savićem.

„Što se tiče meča u Beogradu, u fudbalu uvijek postoji šansa, favoriti ne pobjeđuju stalno. Vidio sam da je atmosfera u taboru Crne Gore dobra, da igraču uvijek daju maksimum“, kazao je Filipović za TVCG.

On smatra da je šansa za „sokole“ to što će odmorniji ući u meč…

„Šansa za Crnu Goru je što Srbija igra tešku utakmicu u Budimpešti. Imaće malo vremena za odmor, ako bude negativan rezultat to može da se odrazi na ekipu. Crna Gora je kompaktan tim, tu su Jovetić i Savić kao najbolji igrači, ali imaju dobrog golmana i sigurno će biti neizvjestan meč. Vjerujem da imaju kvalitet da zakomplikuju život Srbiji“, istakao je Flipović.

On se osvrnuo na večerašnji derbi koji igraju Mađarska i Srbija. Kaže da je tim Dragana Stojkovića indiviualni bolji, ali da to ne mora da znači ništa…

„Debitovao sam protiv Mađarske kao selektor Crne Gore, nezaboravna utakmica i pobjeda 2:1. Bio je pun stadion, sjajna atmosfera. Večeras će biti komplikovana utakmica za Srbiju, za nju je važnija nego za Mađarsku. Stojkovićev tim ne smije da izgubi, ali biće teško jer je Mađarska kvalitetna ekipa, dobro vođena. Individualno, Srbija je bolja, ali u modernom fudbalu pojedinci ne odlučuju nego tim“, zaključio je Filipović.

Foto: Screenshot TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA