Crna Gora gostuje Velsu: „Sokoli“ u Kardifu žele da izbrišu nulu

U nezgodnom trenutku, nakon pet uzastopnih poraza, od čega su tri u Ligi nacija, najbolja fudbalska reprezentacija Crne Gore gostuje u Kardifu, selekciji Velsa.

Crveni na polovini takmičenja u B4 grupi Lige nacija nemaju nijedan bod, prijeti im ispadanje u C diviziju i zbog toga je ovaj meč mnogo bitan. Međutim, i uoči ovog duela stručni štab na čelu sa Robertom Prosinečkim ima dosta problema. Od ranije povrijeđenim Saviću, Vešoviću, Adžiću i Đukanoviću, priključili su se Osmajić i Brnović, koji imaju parne žute kartone. Ali, to nije sve. U timu najvjerovatnije neće biti ni kapitena Stevana Jovetića, koji je dobio udarac na meču sa Turskom, a upravo zbog toga sinoć nije ni trenirao. Do pred sam početak meča neće se znati da li će on moći da nastupi.

-Konstatno smo imali probleme sa povrijeđenim igračima. Nije to jedan ili dva, nego je u jednom trenutku bilo petorica ili šestorica povrijeđenih. Ne tražimo alibi, ali je to tako. Nadam se da će nas pomaziti sreća da osvojimo koji bod – istakao je selektor Robert Prosinečki.

Prosinečki je potom dodao da postoji pritisak uoči ovog susreta.

– Ima pritiska, samim tim jer smo tri utakmice izgubili. Možemo pričati da smo igrali dobro protiv Velsa ili Turske, ali nemamo bodova i to je veliki problem, kako za mene, tako i za reprezentaciju. Momci su motivisani, borili su se u Turskoj i nikome ne možemo zamjeriti. Igrali smo protiv velike reprezentacije koja ima dobru generaciju. Parirali smo dobro, a mogli i da povedemo. Moramo da damo sve od sebe večeras i biće jako nezgodno ako se izgubi.

Večerašnja utakmica na „Kardif siti“ stadionu počinje u 20:45 sati.

foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA