Crna Gora će imati svog predstavnika na Svjetskom prvenstvu U20: Vesna Kajević otputovala u Limu

Atletičarka Atletskog kluba (AK) “Tara” iz Mojkovca Vesna Kajević jedini je predstavnik Crne Gore na predstojećoj najvećoj smotri svjetske atletske federacije koja će se održati u Limi (Peru) od 27-31.avgusta.

Kljajević je danas sa trenerom Danilom Ristićem otputovala na takmičenje. 

Pred polazak za Limu u atletskim klubu”Tara”u Mojkovcu su Vesni priredili svečani ispraćaj. 

„Nakon takmičenja, Vesna Kljajević se ne vraća  za Crnu Goru već  će započeti novo poglavlje svog života u Sjevernoj Karolini (studiraće matematiku), SAD, gdje će nastaviti svoje obrazovanje i dalji atletski razvoj na Univerzitetu.Ispred ASCG Vesnu i Danila ispratio je generalni sekretar Milan Madzgalj,kao i direktor AK”Tara” Nikola Ristić i Vesnina majka i brat  koji  su  im poželjeli srećan put i uspjeh na Svjetskom prvenstvu i Vesni srećan i uspješan  put u Ameriku“, ističu iz Atletskog saveza.

Svjetsko prvenstvo za junior i juniorke U20 okupiće 1.720 atletičara , 909 muskaraca i 811 žena. Takmičari će biti predstavnici iz 134 zemlje, koji su ispunili norme svjetske atletske federacije.

Iz Atletskog saveza Crne Gore podsjećžaju da je Kajević Balkanska šampionka u dvorani za juniorke u ovoj godini, koja je sa rezultatom 14.89 m ispunila normu za ovaj šampionat u bacanju kugle.

U bacanju kugle kvalifikovale su se 27 atletičarki, iz 21 zemlje svijeta i Vesna zauzima trenutno 23. mjesto po rezultatu u startnoj listi.

Kvalifikacije bacanja kugle su 30. avgusta u 09. 20h lokalnom vremenu, dok je finale na programu istog dana u 16.10h po lokalnom vremenu.

foto:Atletski savez CG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA