Budvani se oprostili od Evrope

Odbojkaši Budve poraženi su od Finske Valepe 3:1 (25:18, 25:13, 23:25, 25:22) u revanšu prvog kola CEV Kupa i na taj način se oprostili su se od evropskog nadmetanja.

Već na otvaranju utakmice naš šampion jurio je ozbiljan zaostatak. Finski tim meč u MSC “Budva” otvorio je serijom 3:0, a već nakon 15 poena imao je prednost od +5, koja je porasla do 18:9, kada je trener Bošković potrošio čak drugi tajm aut. To je nakratko donijelo boljitak i povratak u set, ali Budva nije uspjela da probije barijeru od -5 i gost je poveo nakon 20 minuta odbojke.

Valepa je ponovo bila ta koja je osvajala poene u mini serijama na početku drugog seta, pa je vrlo brzo Budva bila u minusu. Djelovalo je da Balša Radunović i saigrači hvataju priključak, kada su stigli do 10:12, nakon greške Sivule, ali su od tog trenutka do kraja seta uspjeli da osvoje samo tri poena, i to prvi tek nakon 10 vezanih poena rivala. Sa 25:13 Valepa je riješila pitanje pobjednika dvomeča i zakazala dvomeč sa turskom Zirat Bakom u drugom kolu.

U tom trenutku oba trenera su rotirala postave, a Budva je uz mlade Rastka Milenkovića, Stanojevića, Miljanića, Lečića i kapitena Radunovića, a libera Krivokapića, dobro otvorila treći set i povela 4:1. U dobrom ritmu igrali su mladi Budvani, održavali +5 tokom 25 poena, kada je ekipa iz Sastamale napravila seriju 3:0 i ugrozila vođstvo Budve. Sustigla ga je prvi put nakon 40 poena, a nakon serije 3:0 i povela. Ipak u tim trenucima mladi tim Miljana Boškovića pokazao je potencijal i izvukao se iz nezgodne situacije, osvojio set u neizvjesnoj završnici 25:23.

Odličnu igru iz trećeg seta Budva je prenijela i u četvrti u kom su se posebno istakli Stanojević i Miljanić. Naši mladi reprezentativci imali su priliku da odigraju dva zahtjevna seta sa kvalitetnim rivalom, što je pozitivna tačka poraza Budve u dvomeču. Iako je Valepa posljednji dio meča otvorila sa 4:0 crnogorski šampion uspio je da preokrene i prvi put povede u četvrtom setu sa 11:10, ali više od minimalne prednosti nije mogao. Na kraju je gost ovjerio drugi trijumf sa 25:22.

Najefikasniji poenter u timu Budve bio je Balša Radunović sa 16 poena. Miro Milanić, koji je propustio prvi set, osvojio je 11, Stanojević takođe za tri seta sedam poena, šest je osvojio srednji bloker Janković. Isksni korektor, Ćulafić, igrao je samo na startu i osvojio dva poena. Valepu je do novog trijumfa predvodio Mukonen sa 14 poena, po 11 osvojili su Sivula i Parkinen.

Budva je u četiri evropska meča pretrpjela četiri poraza, pošto je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubila od zagrebačke Mladosti, 3:1 i 3:2.

Budva – Valepa (18:25, 13:25, 25:23, 22:25)
Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 204. Sudije: Nievatovska (Poljska), Buto (Izrael).

Poeni iz napada: Budva 40, Valepa 44. Poeni iz bloka: Budva 3, Valepa 18. Poeni iz servisa: Budva 7, Valepa 8. Greške protivnika: Budva 25, Valepa 24.

Budva: Močić (libero), Miljanić 11, Lečić 4, R. Milenković 1, Stanojević 7, Radunović 16, Radonić, V. Milenković 1, Milosavljević 1, Janković 6, Ćulafić, Čelebić, 2, Babić. Trener: Miljan Bošković.

Valepa: Sivula 11, Panene (libero), Parkinen 11, Mukonen 14, Maijala, Berg 7, Ripa (libero), Kaunisto 9, Linonen 6, Grofije 3, Leinonen 9, Turi, Garsija. Trener: Jane Kangaskoko.

Foto: OSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA