Budućnost u Novom Mestu, SC Derbi domaćin Igokei

Košarkaši Budućnost Volija i SC Derbija, utakmicama 16. kola, nastaviće danas takmičenje u Admiralbet ABA ligi.

Budućnost će u Novom Mestu, u 17 sati, igrati sa Krkom. Trener „plavih“ Andrej Žakelj kazao je da je ekipa nakon trijumfa protiv Burga dobila samopouzdanje, te da će se to vidjeti u Sloveniji.

„Mislim da smo nakon meča sa Burgom dobili na samopouzdanju. Da smo, pogotovo odbrambeno bili na visokom nivou i nadam se da možemo tako nastaviti u sljedećim utakmicama. Dobar pristup utakmicama je prva i posljednja stvar koju želim“, rekao je Žakelj.

Podgoričani protiv Krke počinju seriju mečeva u gostima.

„Čeka nas dug put, sedam dana ćemo biti van Podgorice sa tri utakmice u tom periodu a svaki meč nam je bitan. Takav nam je raspored, po tom pitanju ne možemo ništa uraditi i nemamo ništa od „plakanja“, rekao je Žakelj.

SC Derbi će četiri sata kasnije ugostiti Igokeu. Trener „studenata“ Dejan Jakara kazao je da je tim iz Laktaša veoma kvalitetan, uprkos tome što su ga napustili nosioci igre.

„Ekipa Igokee je u drugom dijelu sezone totalno promijenila ekipu. Otišli su nosioci igre iz prvog dijela šampionata i više prilike sada imaju igrači koji nisu imali toliku minutažu u prvom dijelu. Ekipa je, po meni, i sa ovim rosterom jako kvalitetna, fizički dobra, a odlično pripremljena od strane stručnog štaba za svaku utakmicu. Radimo na tome da se što više drži fokus na utakmici i nadam se da ćemo to i uspjeti prenijeti na teren“, rekao je Jakara.

Mornar je juče u Baru pobijedio Zadar 86:78 i prekinuo seriju od deset poraza.

Foto: ABA liga

NIKŠIĆ PROGNOZA