Budućnost u drami i nakon produžetka poražena od Gran Kanarije

Stigla je prava reakcija, ali ne i pobjeda – košarkaši Budućnost Volija odigrali su srčan i veoma dobar meč protiv Gran Kanarije i nakon velike borbe tokom svih 45 minuta pali na 17 sekundi prije kraja produćetka – 89:86.

Činilo se početkom posljednje četvrtine, tokom praktično jedinog lošeg perioda na meču kada je semafor u „Morači“ pokazivao 69:58 za goste, da je meč već tada riješen, ali „plavo-bijeli“ se nisu predavali.

Proradila je dalekometna paljba Flečera Megija, a hladnokrvini Jogi Ferel pogodio je sva tri slobodna bacanja za izjednačenje na dvije sekunde do kraja.

Ipak, dramatičan i uzbudljiv meč u produžetku je riješio Džon Šurna trojkom za 89:86.

Andrej Žakelj je tražio reakciju nakon slabe partije protiv Bešiktaša – to je i dobio, a sa ovakvim pristupom i pobjede će brzo stići.

Morgan kao Sulejmon

Rašid Sulejmon se prije četiri dana protiv Splita na pravi način predstavio podgoričkoj publici, a ovog puta za leteće otvaranje bio je zadužen još jedan momak koji je ovog ljeta stigao u glavni grad Crne Gore.

Džuvan Morgan je od starta počeo da „sipa“, tokom prvih deset minuta pogodio je tri trojke, zakucao, a pratili su ga Andrija Slavković i Sulejmon, pa su plavi brzo imali 22:12.

Očekivala se reakcija šampiona Evrokupa iz 2023, a ona je i stigla – Džo Tomason je naprije trojkom izjednačio na 25:25, a u sljedećem napadu gostima donio i prvo vođstvo.

Ono što je u tim trenucima bilo dobro jeste prava reakcija ekipe Andreja Žakelja – „plavo-bijeli“ su znali da odgovore, nisu se predavali, a na minut i po do odmora trojkom Matea Drežnjaka ponovo su imali lijepu prednost (44:35).

Jedini prazan hod

Dugo je Budućnost u nastavku čuvala prednost, ali je koševima Andrjua Albisija tim sa Kanarskih Ostrva u finišu treće četvrtine konačno dočekao vođstvo kada je otišao na 56:53…

Bili su to najlošiji trenuci „plavo-bijeli“, razigrao se Albisi, pogađali su Tomason, Migel Salvo i Majkl Tobi, pa je španski tim početkom posljednjeg perioda imao velikih 69:58…

Odbijala je Budućnost i tada da se preda, van linije 6,75 pogađali su Jogi Ferel i Sulejmon, dok je u tim trenucima sjajan bio i Kenan Kamenjaš i na tri minuta do kraja bilo je 75:71 za goste…

Megi proradio kad je najvažnije, hladnokrvni Ferel i Šurna bez milosti

A, onda je konačno proradio sjajni trojkaš Flečer Megi – njegove prve dvije trojke stigle su iz četvrtog i petog šuta, a uz dodatno slobodno bacanje Budućnost je imala 78:78 na minut i 10 sekundi do kraja.

Ipak, Pjer Pelos je na 13 sekundi zvuka sirene pogodio trojku za 81:78 i činilo se stavio tačku na meč, ali nije tako mislio Ferel.

Plej „plavih“ iz nemoguće pozicije izvukao je faul pri šutu za tri poena i na dvije sekunde pogodio sva tri penala za produžetak (81:81).

I dodatnih pet minuta Budućnost je jurila rivala, ponovo je uspjela da ga stigne na 40 sekundi do kraja kada je Ferel pogodio i trojku (prvi na meču), ali je na drugoj strani Džon Šurna uzvratio van linije 6,75 i pobjeda je ipak otišla na daleka španska ostrva.

BUDUĆNOST VOLI – GRAN KANARIJA 86:89 (25:20, 19:18, 14:24, 23:19, 5:8)

Podgorica – Dvorana „Morača“. Gledalaca: 1.800. Sudije: Viklicki (Poljska), Ćići (Albanija), Bisuel (Francuska).

Budućnost Voli: MORGAN 15, SULEJMON 16, Ilić, Megi 12, SLAVKOVIĆ 11, Tanasković, FEREL 9, Jovanović, Drežnjak 7, Rajt, Azubuike 4, KAMENJAŠ 12.

Gran Kanarija: Urbanjak, Kljajić, Kondit 8, HOUMSLI 23, ALBISI 8, BRUSINO 11, Salvo 10, Alosen 9, Pelos 6, ŠURNA 3, TOBI 4, Tomason 7.

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA