Budućnost poražena u Beogradu, ali pokazala karakter

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od Crvene zvezde u Beogradu 95:86 u 6. kolu ABA lige.

Utakmica u kojoj su se ponavile iste greške i nekontrolisani padovi u energiji ekipe, koja je odlično otvorila meč, koketirala čak i sa dvocifrenom razlikom protiv evroligaške ekipe, ali onda je uslijedio nejasan pad.

Dva brza faula Džakorija Vilijamsa (od kojih je drugi bio baš diskutabilan) kao da su destabilizovali „plavo-bijele“, a Marvin Džons je u tom dijelu bio u kontra ritmu sa serijom promašaja zicera, ali i propustima u defanzivi.

Zvezda je brzo uspjela da se vrati u meč, da preokrene, i to najviše zahvaljujući šutuza tri poena.

Nakon što je beogradska ekipa došla do deset poena prednosti, ekipu Budućnosti je održavao Flečer Megi, koji je ušao u šuterski obračun sa protivnicima, pogodio je tri trojke, ali nastavilo se sa indolentnim pristupom u odbrani.

Majk Tobi sa 17 poena i Dejan Davidovac sa 9 su bili nerješiva enigma za odbranu našeg tima.

Međutim treća četvrtna nevjerovatan rezultatski rolerkoster.

Zvezda bolje otvara dolazi na maksimalnih 17 poena i tada je naš tim izgledao beznadežno, ali onda kreće serija.

Mekinli Rajt odlično pokreće tim, a ono što je falilo podogoričkoj ekipi – energija dolazi u vidu Džakorija Vilijamsa.

Njih dvojica, uz Brendona Pola inicirali su povratak i seriju od 10:0, i do kraja četvrtine spustili su se samo na tri poena.

Miloš Teodosić tada uz dosta sreće pogađa trojku, i uoči zadnjih deset minuta bilo je šest poena zaostatka, što je opet bilo prihvatljivo.

Zvijezda ima momentum na startu, dodouše uz krajnje sumnjive sudijske odluke.

Kolbiju Rosu, kojeg je Jago dos Santos očigledno faulirao je sviran faul u napadu, a na sve to se nadovezala tehnička greška Petra Mijovića koji se bunio zbog takve odluke.

U košarci je to dovoljno da se prekine momentum.

Ipak i pored toga podgorička ekipa je uspjela da se vrati ponovo. Odlična dionica za Marvina Džonsa koji se probudio u drugom poluvremenu i počeo da pogađa iz svih pozicija.

Egal završnica na dva minuta sa samo četiri poena zaostatka na dva minuta do kraja. Teodosić pogađa trojku, sa druge strane Makundu pogađa uz faul. Potom Nedović pogađa trojku preko ruke.

Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA