Budućnost nije mogla protiv Odenzea

Na mjestu gdje su prošle sezone „stradale“ i izjednačile do tada najteži poraz u istoriji kluba (39:24), rukometašice Budućnosti su bile nadomak najveće pobjede u novijoj istoriji kluba – tim Bojane Popović je igrao bolje od Odenzea, ali je u finišu poklekao pred naletom favorita, potpomognutog obilatom pomoći arbitara, i izgubio 31:29.

U „Sidbank areni“, u kojoj je prije dvije sedmice zaustavljen vicešampion Evrope Ludvigzburg (doskorašnji Bitighajm) – 28:22, „plave“ su odigrale izvanredno.

Ni očajno suđenje Poljakinja Malgožate Lidacka i Uršule Lesjak koje su u 1. poluvremenu više puta oštetile gošće i sudile nešto što se potpuno kosi sa rukometnim pravilima (kao korner kada je igračica Odenzea blokirala šut sa obje noge u golmanskom prostoru, za šta mora da se pokaže na sedmerac) nije pokolebalo Podgoričanke.

U dvorani u kojoj je prošle godine gubila čak 25:8 na poluvremenu, Budućnost je danas na veliki odmor otišla sa minimalnim minusom (13:12).

U prvom napadu nastavka Poljakinje nisu sudile ni dva minuta gorostasnoj Španjolki Lisi Čapčet, iako je zaslužila crveni karton zbog udaranja Jelena Radivojević dlanom u vilicu. To, međutim, nije zbunilo „plave“, koje su na startu 2. poluvremena igrale perfektno u odbrani.

Tanja Ivanović je odlično asistirala, Nina Bulatović nemilice rešetala mrežu Altee Rajnhart i Jare ten Holte, a Armel Atingre čim je zamijenila Sakuru Hauge odbranila nekoliko vezanih šuteva, pa je vječni šampion Crne Gore dva puta stigao do plus tri (20:17 i 21:18).

Nekoliko grešaka, promašen zicer Ivane Godeč, ali i novih sudijskih nepravdi, uticali su da Odenze serijom 4:0 preokrene na 22:21 u 47. minutu i natjera Popovićevu da uzme drugi tajm-aut.

Odgovor je bio sjajan – redom su pogađale Jelena Radivojević, Godečova i Ivanovićeva za preokret na 24:22, da bi potom Jelena Vukčević dva puta vraćala plus dva.

Dankinje su iskoristile isključenje Radivojevićeve da izjednače na 26:26 u 55. minutu. Budućnost je nakon toga vodila 27:26 i 28:27, ali su domaće povele na 105 sekundi do kraja devetim golom Deile Rušfelt.

Popovićeva je uzela tajm-aut, ali je pogriješila Radivojevićeva, a nakon minuta odmora Ole-Gustaba Gjekstada tačku je stavila Klara Skjum-Tomsen.

ODENZE – BUDUĆNOST 31:29 (13:12)

Odenze – Sidbank arena. Gledalaca: 1.700. Sudije: Lidacka i Lesjak (Poljska). Sedmerci: Odenze 2 (1), Budućnost 5 (5). Isključenja: Odenze 2, Budućnost 8 minuta.

Odenze: Rajnhart, Ten Holte (sedam odbrana), Ordal 2, Larsen-Aune 4, Fauske, Gruntvig 1, Čapčet 1, Vale-Dal, Halilčević 1, Skjum-Tomsen 3, Hojlund 5, Rušfelt 9, Ogot-Hansen 1 (1), Van der Flit, Hagese-Elver 3.

Budućnost: Atingre (šest odbrana), Hauge (pet odbrana i sedmerac), Marsenić, Danijelson, Vukčević 9 (5), Godeč 2, Popović, Marković 1, Ivanović 3, Radević, Bulatović 7, Tomova, Ramusović, Radivojević 4, Kadović, Pavićević 3.

Foto: ŽRK Budućnost

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA