Budućnost gostuje Dugi

Košarkašice Budućnost Bemaksa otputovale su danas za Šabac, gdje će sjutra gostovati ekipi Duge u okviru 4.kola WABA lige.

Podgoričanke su u dosadašnjem dijelu ostvarile maksimalan skor – savladale su Montanu i Nikšić u gostima, te Slogu na svom terenu, dok je Duga na učinku 2-1 (pobjede protiv Banovića i Nikšića, poraz od Montane). Upravo zbog toga, ovaj meč za ,,vučice” ima poseban značaj, jer je jasno da će Duga drugu godinu zaredom izboriti prolaz u Top8, tako da su bodovi bitni zbog prenZa osa u glavnu fazu.

-Za mene kao trenera jako bitno je da smo imali prošlu neđelju jako intezivnu kada je trening u pitanju i da smo na taj način stvorili sebi sigurnost. Jako je bitno da treniramo dobro i da na taj način dolazimo do kvalitetnih utakmica – kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Budućnost Bemaks prošle sezone oba puta je savladala Dugu, a i ovog puta ima ulogu favorita, iako su ,,plave” prilično podmlađene.

„Igramo u neobičnom terminu za nas. Vjerujem da će Duga imati izuzetnu podršku sa tribina, ali generalno naredne dvije neđelje za nas su jako bitne, jer bi voljeli da reprezentativnu pauzu dočekamo sa maksimalnim učinkom“, naglasio je Radović.

Utakmica u Šapcu između Duge i Budućnost Bemaksa igra se sjutra sa početkom u 20.30 časova.

Foto: ŽKK Budućnost Bemaks

NIKŠIĆ PROGNOZA