Budućnost dovela igrača Zenita: Potpisan Džuvan Morgan

Košarkaški klub Budućnost Voli večeras je objavio da je klub iz Njegoševog parka potpisao Džuvana Morgana, košarkaša Zenita iz Sankt Petersburga.

Američki košarkaš (27 godina) visok 201 cm igra na poziciji krila, dolazi iz vojne porodice, rođen je u američkoj vojnoj bazi u Njemačkoj (Landštul). 

Kao mlađi bio je prerspektivan u amričkom fudbalu, igrajući kroz srednju školu i kao kvorerbek, i kao vajd risiver.

Ipak košarka je prevagnula i preko nje dobija stipendiju na kultnom Univerzitetu Indijana. 

Tu kreće preplletanje košarkaša sa igračima koji su igrali ili igraju i dalje za „plavo-bijele“. 

Naime, na koledžu je igrao zajedno sa plejem podgoričana Jogijem Ferelom.

Kasnije će kroz karijeru da dijeli svlačionicu sa novim pojačanjem Budućnosti, Đorđijem Jovanovićem u Ontario Klipersima, a u Evropi, tačnije Rusiji će igrati prošle sezone prvo sa Nikolom Ivanovićem u moskovskoj Runi, a onda u drugom dijelu sezone sa Bojanom Dubljevićem u ekipi Zenita.

Morgan upravo stiže iz Sankt Petersburga u Podgoricu, a prošle sezone je imao dobre brojke u ruskoj VTB ligi.

U Moskvi je bilježio 13,6 poena i 6,6 skokova po meču, dok je u Zenitu, koji ima i širu rotaciju bilježio 7,4 poena i 4,7 skokova na 15 utakmica. 

U karijeri je nastupao za Jutu Džez, Toronto Raptorse, Boston Seltikse, kao i njihove razvojne ekipe u G ligi

 „Ako bi smo opisivali našoj publici Morgana, onda bi „švajarski nož“ bio najbolji mogući opis, jer nema segmenta igre u kojem ne može da doprinese. Poeni, trojke, zakucavanja, skokovi, odbrana, u SAD bi rekli „Jack of all trades“. Nema sumnje da će zalaganjem, sjajnom radnom etikom, ali i atraktivnošću brzo da kupi srca svih navijača Budućnosti“, naznačavaju iz podgoričkog kluba.

Foto: KK Budućnost

NIKŠIĆ PROGNOZA