Budućnost bez šansi u Istanbulu, Bešiktaš lako do pobjede

Poslije najubjedljivije pobjede u ABA ligi i plus 47 protiv Mornara, košarkaši Budućnost Volija su brzo shvatili da je pred njima dug put dok budu konkurentni favoritima u Evrokupu, jer su na startu poraženi od Bešiktaša u Istanbulu 94:76.

Tim koji je prošle sezone u majstorici polufinala poražen od francuskog Burga je poveo 10:2 u 4. minutu, ali su Podgoričani već u 6. zaokružili seriju 10:0 i preokrenuli na 12:10.

Budućnost je još dva puta imala minimalnu prednost, a posljednji put ekipe su bile poravnate nepuna dva minuta prije kraja 1. četvrtine, kada je Nikola Tanasković pogodio za 19:19.

U finišu prve i početkom druge dionice Bešiktaš je vezao 11 poena, poveo 30:19, da bi bivši crnogorski reprezentativac Derek Nidam pogodio dvojku, pa trojku za plus 13 (35:22).

Derek Nidam polaže loptu u koš pored Judoke AzubuikeaDerek Nidam polaže loptu u koš pored Judoke Azubuikea (Foto: twitter.com/BJK_Basketbol)

Gosti nijednom više nisu prišli na manje od sedam razlike, a rekordnih minus 20 je bilo na dva i po minuta do kraja (88:68).

„Za ovakvu odbranu nema opravdanja.. Moraćemo puno da pričamo i radimo da bismo ovo promijenili“, rekao je Žakelj nakon meča.

Budućnost je u pripremnom periodu, ne računajući duel sa Cedevita Olimpijom svega pet dana nakon okupljanja, igrala sa timovima koji su daleko ispod njenog nivoa. Takav je bio i rival na startu ABA lige, možda je i to razlog zbog čega izabranici Andreja Žakelja nisu adekvatno odgovorili kada je Bešiktaš podizao nivo igre.

Pogotovo su podbacili centri, jer je Kenan Kamenjaš ubacio svega osam, Judoka Azubuike jedan jedini poen, a Jogi Ferel kao da se nije ni „pojavio“ u istanbulskom kvartu Akat dok sve nije bilo riješeno.

Za sudare sa veoma moćnim timovima u Evrokupu, za koji mnogi tvrde da je jači nego ikada, potrebno je mnogo više od povremenih bljeskova Mekinlija Rajta, Rašida Sulejmona i Džuvana Morgana…

Utakmica je počela minutom ćutanja za bivšeg turskog reprezentativca Asima Parsa (rođen u Tuzli kao Asim Paščanović), koji je prije dva dana u BiH izvršio samoubistvo.

Foto: Besiktas JK Basketbol

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA