Brzać: Fudbal svakom daje šansu

Arijan Brzać ima 16 godina i igrač je koji obećava. Ponikao je u Jedinstvu, „brusio“ se u fudbalskoj školi Sedmica, nastupao i u kadetima Jezera, a ovog ljeta je dobio šansu da se oproba u seniorskom fudbalu.

Pravac Podgorica: FK Stari aerodrom koji od ove sezone ima seniorski tim i prvo „pravo“ odvajanje od kuće – možda i najava za ono što će ga tek čekati, nada se van granica Crne Gore…

– Mislim da sam prelaskom u Stari aerodrom napravio pravu stvar, igranje u seniorskom fudbalu je baš ono što mi je trebalo. Imamo mladu ekipu, uglavnom su to momci koji imaju 16 ili 17 godina, odlične uslove, trenere koji rade sa nama i sve što je potrebno za fudbalsko sazrijevanje – zrelo priča Arijan Brzać, koji sa Starim aerodromom nastupa u Regionalnoj ligi – Centar.

Brzać igra na poziciji zadnjeg veznog, nisu mu strane ni nešto ofanzivnije uloge na sredini terena, a nada se pozivu za neku od reprezentativnih selekcija.

– Prelaskom u jaču konkurenciju – u seniorski fudbal, vjerujem da su se stekli uslovi za to. Vjerujem da ću biti sve bolji i da ću svojim igrama zavrijediti poziv za kadetski, a potom i omladinski tim.

San mu je da jednog dana obuče dres reprezentacije Crne Gore, a kao i većina vršnjaka ima idole, igrače na koje se ugleda.

– Kristijano Ronaldo je igrač koji je obilježio, ne samo moje odrastanje, nego i maltene svih mojih vršnjaka. Njegova profesionalnost, posvećenost fudbalu, naravno talenat, a kao rezultat toga i sve što je pružao na terenu, je nešto na šta svaki klinac na svijetu treba da se ugleda.

Brzać „bira“ igrače Real Madrida, sadašnje ili bivše, a kada je u pitanju pozicija koju pokriva, navodi jednog koji se tek penzionisao:

– Toni Kros je prototip. Žao mi je što se povukao, mogao je još dosta da pruži.

Kao igrača na kojeg podsjeća stilom bira, međutim, trećeg Realovca…

– Federiko Valverde, veliki borac, dugačkog koraka, neko ko se sjajno ubacuje iz drugog plana, često postiže golove. Možda sam najbliži njemu – kaže, uz osmijeh.

Sve su to, međutim, fudbalski snovi, a realnost je:

– Veliki rad i odricanje, prije svega vjera. Fudbal svakom daje šansu – zaključuje Arijan Brzać.

Foto: Privatna arhiva/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA