Brnović očekuje pravi ambijent u Tuzima: Dečić zaslužuje poštovanje, ali nema specijalne pripreme za derbi

Petak je dan za derbi, tokom prethodne dvije sezone najveći u našem fudbalu, sudar posljednja dva šampiona – Dečić AdmiralBet od 19 sati na renoviranom stadionu u Tuzima dočekuje lidera Budućnost.

„Igraćemo na novom stadionu, nadamo se pravom fudbalskom ambijentu – pozivamo i naše navijače da ga upotpune. Očekuje se i lijepo vrijeme, biće dobar teren, tako da su tu svi preduslovi za dobru fudbalsku predstavu“, poručio je Ivan Brnović, trener Budućnosti.

Poslije osam kola podgorički tim već na vrhu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige ima velikih pet bodova više od Dečića.

„Do sada smo svi zadovoljni, ali ovo je tek uvodni dio i nema apsolutno nikakvog opuštanja. Sve nam je čak i obaveza više da pokažemo da ovo nije plod slučajnosti već timskog i organizovanog rada“, jasan je Brnović.

Šampion je mini krizu prekinuo za vikend pobjedom kod Petrovca u gostima.

„Nakon dvije utakmice bez trijumfa Dečić se vratio pobjedama i sigurno je da nas očekuje teško gostovanje i rival koji zaslužuje poštovanje. Nema specijalne pripreme iu odnosu na ranije mečeve. Nema euforije, već kao i uvijek krećemo skromno“, naglasio je šef struke Budućnosti.

„Plavo-bijeli“ planiraju i da na terenu šampiona igraju svoju igru.

„Svi kažu da treba da budemo pametni – saglasan sam sa tim, kao i da budemo mudri, ali prije svega treba da se držimo našeg plana igre. Nećemo odstupiti – na isti način igramo i kod kuće i na strani, nećemo ni sada ništa mijenjati. Imamo samopouzdanje, vjerujemo jedni drugima, okrenuti smo radu i neće biti posebne taktike za ovaj meč“, kaže Brnović.

Sve to ne umanjuje kvalitet Dečića…

„Naravno, kao što sam rekao sve uz poštovanje prema Dečiću i igričama koji mogu da okrenu meč – ne jedan ili dva, već više njih, posebno u veznom redu i napadu. Tu je i trener Milorad Peković koji se pokazao i dokazao kroz sve ove godine, koji ima sjajan sistem rada. Predstoji dosta izazova, ali ne bih rekao previše novih“, zaključio je Brnović, trener ekipe koja je novu domaću sezonu otvorila sa šest pobjeda i dva remija.

 Foto: FK Budućnost/Rusmin Radič

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA