Brnović: Bez obzira na poziciju na tabeli derbi je uvijek neizvjestan

Najveći crnogorski fudbalske derbi igra se u nedjelju u Nikšiću kada će snage odmjeriti Sutjeska i Budućnost.

Trener podgoričkih „plavo-bijelih“ Ivan Brnović prvo je čestitao omladincima svog kluba na pobjedi u Ligi šampiona.

„Prvo bih želio da čestitam našim omladincima na sjajan uspjeh u prolazu u naredno kolo Liga Šampiona za U19. Divna noć za pamćenje, sjajni golovi, sjajna predstava naših momaka, sve čestitke stručom štabu i igračima. Zaista ovo je velika stvar za naš klub, poslije toliko godina, ajde da kažemo u novijoj istorij, bar kad su mlađe selekcije u pitanju, sigurno najveći uspjeh“.

A onda se osvrnuo i na derbi.

„Što se tiče samog derbija, uvijek je takvo mišljenje da bez obzira na mjesto na tabeli, derbi je nepoznanica i neizvijesnost uvijek. Nije važna forma trenutna, niti stanje na tabeli. U derbiju se pojavljuju novi igrači, dođe do inspiracije pojedinca. Motiva ima na pretek, zbog terena, zbog publike, nadamo se i dobrom vremenu, tako da u principu očekujemo jednu kvalitetnu futbalsku predstavu. Počeli smo da igramo malo i na dobrim terenima, prošli meč u Tuzima, na sjajnom terenu, očekujemo takav i u Nikšiću. A što se nas tiče, nema euforije, dalje smo oprezni, skromni, vlada radna atmosfera i tako ćemo i nastaviti“, kazao je Brnović.

Osvrnuo se i na podmlađeni sastav Sutjeske.

„Oni su u značajnoj mjeri promjenili ekipu i u značajnoj mjeri podmladili. Znači, mislim da je prosjek godina 21 ili 22 što ih svrstava u red najmlađih ekipa u ligi, a imajući u vidu da je u pitanju Sutjeska po redu drugi najrenomiraniji klub u našoj državi, to je opet za respekt, to je znak da vjerojatno imaju opciju da rade na duže staze, pokazali su određene oscilacije kada je u pitanju rezultat ovih deset kola, ali su zadržali igru, u mnogim mečevima su se oni pitali, kontrolisali. Čak i u mečevima koji su izgubili igrali neriješeno bili su bolji na momente, recimo protiv Dečića gledao sam prvih 45 minuta, bili su onako značajno bolji. Tako da, ne, definitivno se očekuje težak posao, Sutjeska koja igra dobro, opet kažem uz rezultate koji možda ne prate tu igru, ali u svakom slučaju jedna mlada, poletna ekipa koja ima puno energije, očigledno da im fali malo, malo iskustva, ali dosta toga je upravo nadomjeste svojom željom, borbenošću, agresivnošću, tako da će biti, nadam se, derbi po mjeri fudbalskih sladokusaca“.

Brnović je rekao da će njegov tim ipak gledati da dobije duel u Nikšiću.

„Pa, gledajte, nema sad tu neke velike filozofije, mi ćemo igrati našu igru, zna se šta to znači, samo je pitanje na koji način, na koji model, da li ćemo nešto priminiti, neke detalje u igri, to ćemo razgovarati upravo danas kada budemo radili skauting, već je sad drugi u nizu, kada je sutjeska u pitanju, već je počelo drugo kolo, tako da, u principu, što se nas tiče, generalno nema sad nekih velikih informiranja, ni kada je tim u pitanju, ni kada je naša igra u pitanju, držimo se plana, igramo otvoreno, za gol više, naravno u onim situacijama kada nam to protivnik dozvoli, u drugim situacijama, kao recimo što je bilo u slučaju protiv Dečića, ipak smo morali malo i taktički da odigramo mudrije i zrelije, što smo i uradili u drugom polu u vremenu. Ali u svakom slučaju, uvijek kažu, cilj opravdava sredstvo, mi ćemo ići na pobjedu u Nikšiću, imamo samopoznanje, imamo motiv, imamo sve što nam treba, ali ono najteže jeste upravo to držati taj kontinuitet igara, postavljamo rezultate što nije lako, a mi ćemo pokušati i daćemo sve od sebe da to i uradimo“.

Foto: FK Budućnost

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA