Borba za trofej u Parizu: Alkaras favorit, Zverev nikad bliži Gren slemu

Za titulu šampiona Rolan Garosa, danas od 15 sati boriće se Karlos Alkaras i Aleksander Zverev. Španac je u polufinalu bio bolji od Janika Sinera, dok je Njemac pobijedio najboljeg norveškog igrača ikada, Kaspera Ruda.

Po mnogim procjenama, Karlos Alkaras je favorit, kako zbog trenutnog plasmana na ATP listi, tako i zbog činjenice da je već dva puta u karijeri osvajao grend slem turnire (US open 2022 i Vimbldon 2023).

„Saša igra sjajan tenis na šljaci. Snažan servis, udarci. Biće to zanimljivo finale“, rekao je Alkaras.

Sa druge strane Saša Zverev će se boriti za svoju prvu gren slem titulu u tek drugom finalu na najvećim turnirima. Do sada je samo jednom igrao u gren slem finalu, i to 2020. godine na US openu, kada je poražen od Dominika Tima.

„Biće to težak meč. To je finale Grend slema. Čim ste ovdje, zaslužujete da budete tu. To važi za obojicu. Mislim da obojicu očekuje teška borba“, rekao je Zverev.

Španac i Njemac već su navikli da se sastaju na velikim događajima na Turu – Karlitos ni sa jednim rivalom nije toliko puta igrao, tačno devet.

Zverev vodi sa 5-4 u pobjedama, pri čemu su posljednjih sedam susreta bili na baš velikim turnirima, mastersima i Grend slemovima.

Prethodni je pripao Alkarasu u Indijan Velsu, ali je Zverev bio taj koji je početkom godine slavio na Australijan openu.

Na šljaci je Alkaras pobijedio u Madridu 2022. kao i godinu dana kasnije, dok je Saša prije dvije sezone bio bolji na istom ovom mjestu u Parizu, poslije pet setova u četvrtfinalu.

Foto: Mreža X/Rolan Garos

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA