Boško Bošković iz FK Župa nova Zvezdina zvijezda

Trnovit je put do fudbalske zvijezde, ali kad se neko rodi talentovan onda to uz vrijedan rad i trud može donijeti samo najbolje rezultate. Čini se da baš u Župi Nikšićkoj jedna takva zvijezda počinje sve jače i jače da sija, a da taj sjaj ne može ostati neprimijećen i od najvećih fudbalskih klubova regiona poput Crvene zvezde.

Na nedavno održanom ljetnjem kampu mladi Župljanin Boško Bošković zasijenio je i one vršnjake koji duže treniraju od njega tako da mu je ponuđena opcija da karijeru nastavi dalje u ovom klubu.

 Rezultati koje je postigao na ovom kampu su u najvećoj klasi tako da su treneri Crvene zvezde, čini se, odmah prepoznali buduću zvijezdu.

Ovaj sedmogodišnjak svoje prve fudbalske korake počeo je prije godinu i po u Fudbalskom klubu Župa kod trenera Veska Draškovića, kome je posebno zahvalan i čiji rad je pohvaljen i na samom kampu.

U oskudnim uslovima ovaj klub donosi rezultate kojima mogu da se pohvale i najveći. A jedan od tih rezultata je i Bole koji samo što ne spava sa loptom i čini se sebe vidi samo na velikim svjetskim terenima.

O prvom susretu sa Boškom njegov trener Vesko Drašković kaže: „Prvim  Boškovim dolaskom na trening FK Zupa vidio sam njegov prirodan talenat nešto što rijetki imaju, njegovu ljubav, strast prema fudbalu. Iz treninga u trening sa lakoćom i brzim shvatanjem upija sve što mu se kaže da ne bih trošio previše riječi rođen i predodređen za fudbal, jednom riječju pravi dragulj.”

Kako je Bole kazao za Župa today, najveći san mu je da na nekom meču zaigra za Crvenu zvezdu i da gol njenom vječitom protivniku Partizanu.  Kao i svi mladi igrači ima svoj fudbalski uzor. Za njega je to Dušan Vlahović igrač Juventusa, a da li će Bole biti uzor nekim novim župskim klincima ostaje da se vidi. Jedno je sigurno – da ga čeka mnogo rada, a uspjesi će onda da se nižu jedni za drugim.

foto: Župa today

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA