Bokserski klub „Nikšić“ najuspješniji na državnom prvenstvu

Bokseri Nikšića su osvojili 13 medalja na pojedinačnom prvenstvu Crne Gore za sve uzraste koje je održano proteklog vikenda u Beranama. Nikšić je osvojio 8 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje. Miloš Roganović je proglašen za najboljeg baksera u uzrastu mladi, a BK“Nikšić“ je dobio trofej za najuspješniji klub.

U uzrastu školaraca zlatnu medalju je osvojio Nikola Raičević, srebrnu Andrija Nikitović i Ivan Tijanić, a Luka Kovačević bronzanu medalju.

U uzrastu juniora zlatne medalje su osvojili Jovan Koljenšić, Matija Roganović i Marko Radulović. U istom uzrastu Andrija Rakojević je osvojio bronzanu medalju.

U uzrastu mladih zlatnu medalju je osvojio Miloš Roganović koji je ujedno proglašen i za najboljeg boksera u tom uzrastu, a takođe zlatom u tom uzrastu su se okitili Vuk Pavlović, Marko Raičević i Uroš Mićanović. Srebro je osvojio Radisav Lončar.

Bokseri Nikšića su nakon 23 godine opet najuspješniji na prvenstvu Crne Gore. Treneri Boško Drašković i Blažo Nikčević su zadovoljni učinkom. BK „Nikšić“ je reorganizovan 2020. godine i za kratak period ostvaruje dobre rezultate.

Na prvenstvu je učestvovalo 90 takmičara iz 12 klubova.

Foto: BK Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA