Bojana Popović: Nismo osvojile bod, ali smo veoma zadovoljne

Da je neko prije šest dana, kada je doživjela „nokaut“ u Podgorici u duelu sa Brestom (22:35), i pomislio da će Budućnost 60 minuta držati „u šahu“ Odenze, vjerovatno bi ga okarakterisali nepopravljivim optimistom.

Ali, tim Bojane Popović je odigrao sjajno u „Sidbank areni“, ekipe od koje je prošle sezone u dva meča izgubio ukupno 28 razlike imao u šaci, ali je u finišu posustao i izgubio 31:29. Vjerovatno bi sve drugačije bilo da poljske sudije Malgožata Lidacka i Uršula Lesjak nisu oštetile „plave“ i nisu vidjele brojne grube i neregularne startove domaćih.

Dva puta je u centru pažnje bila gorostasna španska pivotkinja Lisa Čapčet – prvo u 31. minutu nije dobila ni isključenje, a trebalo je crveni karton zbug udaranja Jelene Radivojević, da bi u finišu prvo udarila, pa povukla Ivanu Godeč, ali je crnogorska reprezentativka morala dva minuta na „hlađenje“ jer ju je odgurnula.

Bilo je još mnogo detalja, ali Budućnosti ostaje dobar osjećaj nakon gostovanja u Danskoj.

„Bio je ovo dobar meč za obje ekipe, srećna sam onim što smo i jedne i druge pokazale. Zadovoljna sam što se moj tim borio do kraja. Imale smo težak period u prošlosti, ali su djevojke danas pokazale da mogu da igraju dobar rukomet i da se bore tokom cijelog meča. Srećna sam što sam vidjela takva njihova lica, da se bore za ovaj dres svih 60 minuta. Nastavićemo da treniramo, da gradimo nešto iznova i iznova. Nismo osvojile bod, ali smo veoma zadovoljne kako smo odigrale“, poručila je Bojana Popović.

Zadovoljna izdanjem je bila i Klara Monti Danijelson, koja je pokazala da može da bude veoma korisna u odbrani.

„Prethodna utakmica je bila veoma teška za nas, ali smo danas pokazale pravi stav, agresivnost i energiju. Ovako moramo da nastavimo, da na naredne utakmice prenesemo ovu energiju i osjećaj da smo natjerali ovakav tim da igra do kraja. Bile smo veoma blizu bodovima, bilo bi lijepo da smo ih osvojile. Pravile smo i neke greške, ali smo stalno držale glavu uzdignutom i to nam je veoma bitno“.

Foto: ŽRK Budućnost

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA