Bojana nije mogla da dočeka bolji momenat za osvetu

Ako se od vaterpolista očekuje najviše, zbog renomea koji već skoro 20 godina uživaju širom planete i zbog osvajanja medalja na svim takmičenjima sem na OI, onda je druga najveća crnogorska uzdanica na Olimpijskim igrama u Parizu bokserka Bojana Gojković.

Bojana je do Grada svjetlosti došla “zaobilaznim” putem, morala je da čeka specijalnu pozivnicu, ali kad je stigla vijest da će biti učesnica OI niko nije ostao u sumnji da li je taj poziv zaslužila. Apsolutno jeste…

– Bojana je u olimpijskoj formi – rekao je početkom juna njen trener Nikola Ružić pred učešće na kvalifikacionom turniru na Tajlandu.

Tada je u borbi za put u Pariz stala na posljednjem koraku, kada je izgubila od Hsiao-Ven Huang iz Tajpeja, a ista rivalka je čeka i sjutra na otvaranju olimpijskog turnira…

U pitanju je dvostruka šampionka svijeta, iskusnija bokserka od Budvanke, ali daleko od toga da Bojana misli da je inferiorna.

Zato se i obradovala novoj prilici da se dokazuje protiv iste protivnice.

– Zadovoljna sam žrijebom. Boriću se s rivalkom protiv koje sam boksovala prije mjesec u kvalifikacijama. Daću sve od sebe, vjerujem da uz izdanje s Tajlanda i božiju pomoć mogu do pobjede. I, naravno, nadam se da će odluka sudija sada biti pravedna – rekla je Bojana.

Ostao je utisak da je u tom duelu Bojana Gojković oštećena od strane sudija i da je ona ta koja je u ringu, a ne zahvaljujući specijalnoj pozivnici, trebalo da osigura plasman u Pariz. Pravda je kasnije zadovoljena, a Bojana sada ima priliku da se osveti Hsiao-Ven Huang i da ostvari veliki trijumf za plasman u drugo kolo.

– Svi koji su pratili meč su vidjeli da mogu da se borim s njom. Ne kažem da je laka protivnica – visoka je, ali ne potcjenjujem sebe. Sigurna sam da uz pravu taktiku mogu da odradim dobar posao – poručila je Bojana koja zaključuje:

– Motivisana sam. Pokušaću da se do meča fokusiram i dam sve od sebe.

Očekuje se da Bojanin meč počne u 15.30 časova, a pobjednicu ove borbe u drugom kolu čeka Bugarka Stanimira Petrova.

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Foto: BSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA