Bod za Šarkića: Slovenci sa crnim florom izbjegli poraz od Danske

Prije početka prvenstva smo mogli da navijamo za bilo koga, da simpatišemo selekcije iz regiona ili nekog od velikana evropskog fudbala, ali od večeras dilema nema – srce crnogorskih navijača kucaće uz fudbalere Slovenije, koji su napravili gest za divljenje i pred utakmicu sa Danskom izašli sa crnim florom u čast preminulog „hrabrog sokola“, Matije Šarkića.

Tim Matjaža Keka je preživio napade momaka sa sjevera Evrope i onda ofanzivom u finišu došao do zasluženog boda golom Erika Janže u 77. minutu.

Danci su poveli u 17. minutu, nakon majstorske asistencije Jonasa Vinda i pogotka Kristijana Eriksena za 0:1. Ali, samo minut ranije je moglo da bude 1:0, jer je sjajan šut Benjamina Šeška prohujao tik pored stative.

Izabranici Kaspera Hjulmanda su nakon toga dominirali, imali još nekoliko velikih šansi, ali je Jan Oblak bio sjajan. Doduše, bio je potpuno nemoćan kada je jedan od njegovih saigrača umalo dao autogol, ali je lopta prošla tik pored gola.

Najbliže vođstvu 2:0 Danci su bili u 65. minutu, kada je Oblak ušao u šut Rasmusu Hojlundu, a minut kasnije prvu veliku šansu za Slovence je promašio Adam Gnezda-Čerin.

U 75. je zicer promašio Andraž Šporar, što je bio početak opsade mreže Kaspera Šmajhela. Nakon toga je Šeško zatresao stativu, a Janža poslije kornera „poklopio“ loptu lijevom nogom, a ona na putu do mreže zakačila Mortena Hjulmanda i prevarila čovjeka čiji je otac 1992. bio prvak Evrope.

Slovenci su i nakon izjednačujućeg gola pokušali da još jednom savladaju Šmajhela, ali su brzo usporili talas i odlučili da sačuvaju bod, koji bi u grupi sa Engleskom i Srbijom mogao da bude ogroman.

Foto: Instagram/FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA