Bliži se kraj karijere: Bufon razmišlja o povlačenju iz fudbala

Legendarni italijanski golman, Đanluiđi Bufon ozbiljno razmišlja o kraju izuzetno bogate fudbalske karijere, prenosi „Gazzeta“.

Bufon trenutno nastupa za Parmu sa kojom ima ugovor do ljeta naredne godine i navodno je spreman da ga prekine i prije isteka, a s obzirom na status koji ima u klubu to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Kao razlog ovakve odluke navodi se da 45-godišnji čuvar mreže želi da više vremena provodi sa svojom porodicom i prijateljima, daleko od fudbala.

Isti izvor prenosi da Bufon nije zainteresovan za potencijalne unosne ponude iz Saudijske Arabije ili Sjedinjenih Američkih Država, već da isključivo razmišlja o penziji.

Điđi je prethodne dvije sezone branio za Parmu, u kojoj je i počeo svoju bogatu karijeru, kako bi joj pomogao da se vrati u Seriju A, ali ih je u tome zaustavio Kaljari u polufinalu plej-ofa.

Najveći dio svoje karijere proveo je u Juventusu, čak 19 sezona, gdje je stekao status legende.

Van Italije branio je i za Pari Sen Žermen, a kao primarni cilj imao je osvajanje Lige šampiona, ali mu to nije pošlo za rukom, pa se nakon godinu dana vratio u Juventus.

Bufon važi za jednog od najboljih golmana svih vremena, a sa reprezentacijom Italije postao je svjetski šampion 2006. godine u Njemačkoj.

Foto: Guliver

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA