Beker: Volio bih da Đoković igra zauvijek

Nekadašnji trener Novaka Đokovića i bivši broj jedan Boris Beker je hvalio igru Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Sinsinatiju. Vjeruje da je taj meč bio jedan od najboljih ikada.

Đoković i Beker su sarađivali tri godine, a još 2016. je Beker prestao da bude Novakov trener. Sa njim kao trenerom Novak je osvojio 25 titula, kao i šest Grend slemova.

Ako neko zna kako Đoković igra i kako funkcioniše onda je to Beker.

„Nadam se da će Đoković igrati zauvijek. Dueli poput tog sa Alkarazom čine da tenisko srce kuca još brže. Najuspješniji igrač svih vremena, Novak Đoković protiv najboljeg trenutno. Ništa bolje ne možeš da zamisliš. Fantastičan meč u Sinsinatiju“, rekao je Beker.

Beker je takođe u jednom njemačkom podkastu pričao i o tome koliko je Karlos Alkaraz dobro treniran i kakve savjete dobija od Huana Karlosa Ferera.

„Karlosovi treneri su bili veoma dobri jer su slušali poslije svakog poena. Ovo finale je odogovorilo na pitanje da li je trener važan. I Novakovi treneri su ustajali i podržavali ga glasno. To želiš da vidiš, tu čistu emociju i strast. Oba igrača su ostavila srca na terenu“, rekao je Boris Beker.

Foto: Guliver

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA