Baranima maraton protiv Jedinstva

Bez mnogo problema odbojkaši Budućnost Volley-a i Budve slavili su u prvom kolu EPCG Superlige, u kom je Mornar pobijedio Jedinstvo 3:2, u meču sa drugim setom od čak 70 poena.

Ekipa Budućnost Volley-a savladala je sastav Lovćena 3:0 (25:6, 25:9, 25:17) na otvaranju 18. sezone EPCG Superlige odbojkaša. Viceprvak Crne Gore je na debiju trenera Dejana Radića lako došao do prve pobjede u sezoni za svega 50 minuta odbojke, a mladi Luka Lojić imao je idealno predstavljanje u podgoričkom timu. Šesnaestogodišnji korektor u prvoj utakmici za Budućnost osvojio je 16 poena i bio najefikasniji u redovima domaćina. Uz njega dvocifren još Miodrag Jelić, sa 10 poena, osam je osvojio Adnan Silajdžić, sedam Stefan Radević. Kod Lovćena tri poena osvojio je Konstantin Todoraško, po dva Gojko Nikolić i Dejan Stevović.

Šampion Budva je slavila u SC „Topolica“ protiv ekipe Galeb Liko Soho Groupa-a 3:0 (25:11, 25:13, 25:9). I navijači Budve su prvi put imali priliku da vide novog trenera, bivšeg šefa struke Budućnosti, Miljana Boškovića, kao i nekoliko novajlija u timu, a u Baru se posebno istakao povremeni reprezentativac, Benjamin Hadžisalihović, koji je osvojio 14 poena. Devet je zabilježio Vasilije Milenković, čak osam njegov stariji brat, reprezentativni dizač Rastko Milenković. Kod domaćina pet poena Milutina Milića, tri je osvojio Danilo Bigović, a igrači trenera Vladana Jovanovića imali su čak 25 grešaka.

U posljednjem meču premijerne runde bilo je najuzbudljivije. Mornar je bio bolji od Jedinstva 3:2 (16:25, 36:34, 10:25, 25:22, 15:11), iako je jurio bjelopoljski tim do finiša. Kada je bilo najizjednačenije Mornar je pronalazio rješenja, pogotovo u drugom setu, nakon kog je izjednačio osvojivši čak 36 poena u njemu. Djelovalo je da su se Barani potrošili, nakon što im je bivši šampion dozvolio svega 10 poena u narednom dijelu meča, ali se ekipa Ivana Dobrkovića uzdigla, poravnala na 2:2 rezultatom 25:22 u četvrtom setu i nošena tim podvigom došla do trijumfa na premijeri nakon taj-brejka. Kod domaćina po 11 poena Marka Jovićevića i Dragana Stojanovića, po 10 su osvojili Nebojša Grabež i Aleksandar Belnitski, dok je Jedinstvu nedovoljno bilo 15 više osvojenih porena od rivala, čak 50 kombinovanih poena Milana Rovčanina (30) i Lazara Cimbaljevića (20).

Foto: OSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA