Balša Goranović novi igrač Borca iz Banja Luke

Fudbaler Balša Goranović, novi je igrač Borca iz Banja Luke. Bivši igrač Crvene Zvezde i Zete, potpisao je jednogodišnji ugovor sa liderom na tabeli Premijer Lige Bosne i Hercegovine. Borac je poslije prvog dijela sezone obezbijedio zalihu od 7 bodova u odnosu na Zrinjskog.

Balša Goranović rođeni je Nikšićanin, igra na krilnim pozicijama, a karijeru je započeo u ekipi Sutjeske, odakle je zapažen od strane Crvene Zvezde. Poslije Zvezde nastupao za u tom momentu prvoligaša Zetu, klub za koji je i debitovao u Evropi protiv Videotona.Na meču protiv Videotona bio je i strijelac, te je očekivana karijera uzlazne putanje za ovog talentovanog Nikšićanina.

Međutim, dolazi do povrede koja usporava tok karijere, te je Balša u posljednioj sezoni povratak tražio isključivo po terenima Crne Gore. Danas, će kao igrač Borca, prvi dio ugovora odraditi na pozajmici u Borcu bliskom klubu Laktašima, kako bi treneri bili koncentrisani na njegov rad i povratak. Transfer je realizovan uz pomoć internacionalne „RS Academy“.

“Srećan sam zbog ove prilike. Borac je sam po sebi motivacija i svjestan sam da ce mi pozajmica u Laktašima koji je sjajan klub donijeti određenu dozu spremnosti u prije svega psihickom smislu. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom transferu i daću sve od sebe da opravdam povjerenje svih”, rekao je Goranović.

Foto: FK Borac Banja Luka

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA