Balkansko kadetsko džudo prvenstvo: Zlato za Andrijanu Šutović, srebro za Andreu Turčinović, bronza za miks tim

Finalnim borbama u ekipnoj konkurenciji miks timova, sinoć je u sportskom kompleksu Voco u Podgorici, u organizaciji Džudo saveza Crne Gore, završeno Balkansko kadetsko džudo  prvenstvo.

Balkanski šampionat je trajao dva dana, a za jednu od medalja takmičili su se, pored domaćih takmičara, kadeti i kadetkinje iz još 10 zemalja: Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Kipra, Kosova, Grčke i Turske.
U pojedinačnom dijelu takmičenja najuspješniji su bili takmičari Rumunije,  sa osvojenih 14 medalja i to 6 zlatnih, 1 srebrnom i 7 bronzanih medalja.

Iz Džudo saveza su saopštili da se Andrijana Šutović pobrinula da se čuje i himna Crne Gore. Osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 70 kg, a u finalnom meču je bila bolja od Klinger iz Bosne i Hercegovine. Andrijana je put do finala obezbjedila pobjedama nad Mitakidou (Grčka), Jovanova (S. Makedonija), Džidić (BiH) i Usurelu (Ruminija).


Drugu medalju za Crnu Goru, osvojila je Andrea Turčinović u kategoriji +70 kg. Nju je u finalom meču zaustavila Irmak iz Turske. Andrea je do finala savladala Trebović (BIH), Cojuhari (Rumunija) i Procopciuc (Moldavija).


„Posebno, je zanimljivo bilo u ekipnom dijelu takmičenja u konkurenciji miks timova. Nakon uzbudljivih i neizvjesnih mečeva koji su trajali do kasno posle podne, naša selekcija je uspjela, u izuzetno teškoj konkurenciji, da dođe do trećeg mjesta.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji miks timova, osvojila je reprezentacija Turske, koja je u finalu bila bolja od Rumunije, dok je drugo treće mjesto zauzela ekipa Moldavije“,saopšteno je iz Džudo saveza.

1. mjesto – Turska,
2. mjesto – Rumunija,
3. mjesto – Crna Gora,
3. mjesto – Moldavija.

foto:Džudo savez

NIKŠIĆ PROGNOZA