Bakić pred Litvaniju: Svjesni smo važnosti meča

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Kaunasu protiv Litvanije utakmicu četvrtog kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je treća u grupi sa četiri osvojena boda, dok je selekcija Litvanije petoplasirana sa jednim bodom. Crnogorski fudbaleri bodove su osvojili pobjedom nad Bugarskom i remijem sa Mađarskom.

„Ne treba da bježimo od uloge favorita. Mislim da protiv Litvanije i Bugarske treba da uđemo odlučno, sa ciljem da osvojimo šest bodova. To je jedini način da utakmice u oktobru dočekamo sa šansom da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Svjesni smo važnosti mečeva. Smatram da uz najbolju moguću pripremu možemo do maksimalnog učinka“, poručio je Marko Bakić.

„Oni igraju na novom stadionu, stvorena je euforija oko reprezentacije, hoće da ostvare povoljan rezultat, tako da će to biti otežavajuća okolnost. Teško će biti i da igramo protiv ekipe koja se stalno brani, a željna je da ostvari povoljan rezultat. Ali, mi imamo svoje adute i pokušaćemo da dođemo do pobjede. Mislim da mnogo toga zavisi od nas, da ćemo mi, uz dobru pripremu, odraditi to kako treba i doći do tri boda“, rekao je Bakić.

Duel u Kaunasu počeće u 18 sati.

Mađarska je zbog gol razlike na prvom mjestu u G grupi sa sedam bodova, koliko ima i Srbija.

Crna Gora će naredni meč u grupi odigrati u nedjelju u Podgorici, protiv selekcije Bugarske. Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Njemačkoj, obezbijediće dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA