Arsenal sanja evropsko čudo

Arsenal je imao sjajan prvoligaški debi, a prošlog četvrtka i uspješan evropski. Večeras (20.30 h) protiv Alaškerta na, „DG areni“, nakon 1:1 u Jerevanu, Tivćani će pokušati da naprave novu senzaciju i da mimo svih očekivanja stignu do druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija.

Iako je tim iz Jermenije bio apsolutni favorit nakon žrijeba, crnogorski tim koji je prvi put na evropskoj mapi, ostavio je dobar utisak, imao prednost, a na kraju remijem sačuvao nadu da evropsko putešestvije može potrajati.

„Iskren da budem, momci su me prijatno iznenadili u Jerevanu, i pristupom igri i rezultatom. Alaškert je veoma ozbiljna ekipa, sa dosta stranaca. Mislim da smo opravdali i pružili maksimum u ovom trenutku. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili. Gledali smo snimke i sa mojim stručnim štabom napravili analizu. To smo to prezentovali ekipi, a oni su odreagovali fenomenalno“, istakao je Zoran Tripković, trener Tivćana.

Tivćani su do utorka trenirali na svom terenu, a onda nastavili da se spremaju u Lješkopolju za meč odluke. Dobar rezultat u Jerevanu dodatno je podigao samopouzdanje i ulio još veći motiv kod igrača Arsenala.

„Revanš će biti mnogo teži. Mi smo za njih bili nepoznanica, a sad nas već poznaju. Odbrana je ključ uspjeha. U Jerevanu je to bilo dobro, na čelu sa golmanom Puletićem. I u Podgorici odbrana mora biti na visokom nivou“, objasnio je Tripković.

Tivćani će u revanšu biti oslabljeni – zbog povrede neće u timu biti Muhovića, a i nevjerovatne vrućine sigurno će dosta uticati na samu igru. Baš kao u prvom meču, mnogo toga zavisiće od odbrane, kojom sjajno rukovodi kapiten Ćetko Manojlović.

„U revanšu moramo više pružiti nego u Jerevanu. Ove paklene vrućine u Podgorici će, mislim, podjednako uticati na obje ekipe. Želimo da napadnemo, trudićemo se da postignemo gol. Mada i penalima da prođemo, ne bismo imali ništa protiv. Samopouzdanje i atmosfera u ekipi su odlični. Motiv je nevjerovatan, jer svi znamo šta bi eliminacija Aalškerta značila za nas u svakom, naročito finansijskom pogledu. U Jerevanu smo uspjeli da držimo dobar defanzivni blok i sigurno da će i sada biti važno da budemo maksimalno oprezni od prvog minuta“, jasan je Manojlović.

Foto: Twitter

NIKŠIĆ PROGNOZA