14. memorijalni turnir „Branko Bane Blagojević“: Pobjednički pehar ekipi „Plužine“

U Plužinama je održan 14. Memorijalni turnir “Branko Bane Blagojević” a pobjednički pehar ove godine pripao je ekipi “Plužine”. Turnir, koji nosi ime prerano preminulog uspješnog Pivljanina Branka Bana Blagojevića, u Plužinama već 14 godinu za redom organizuje “Generacija ’89”.

Rezultatom 3:2 ekipa “Plužine” u finalu je pobijedila ekipu “Jang Bojs”.

Za najboljeg golmana proglašen je Nemanja Koprivica (Plužine), najbolji strijelac je Nikola Babić (Dnevni centar Nikšić) a najbolji igrač je Matija Vujović (Plužine).

Sudije na turniru su bili Dragan Malović, Slaven Suknović i Goran Delić.

Iz “Generacije ’89” zahvalili su svima koji su pomogli organizovanje Memorijalnog turnira ali i učesnicima turnira na fer i korektnom ponašanju.

“Zahvaljujući svima vama koji ste bili učesnici, uspomena na Branka Blagojevića nikada ne blijedi. Prethodnih 14. godina, pored Generacije ’89 organizatora turnira, veliku pomoć smo imali u našim prijateljima i su-organizatorima iz KMF Bajo Pivljanin, Opštini Plužine i prethodnom rukovodstvu na čelu sa Mijuškom Bajagićem, a sada smo našu saradnju nastavili i sa novim predsjednikom Opštine Plužine Slobodanom Delićem. Zahvaljujemo se i Centru za kulturu i direktoru Milenku Mićanoviću, Firmi Fidija i Joku Blagojeviću, EPCG i Sindikatu HE Piva, Milutinu Đukanoviću i Anđelku Radoviću i svima ostalima koji su nam pomogli da ovaj turnir već 14. godina čuva uspomenu na Branka Bana Blagojevića, i da po kvalitetu i po svemu bude bitan dio sportskih dešavanja u Plužinama i da dostojno reprezentuje naš grad širom Crne Gore”, navode organizatori.

Branko Bane Blagojević bio je učenik generacije plužinske osnovne škole i prva dva razreda Gimnazije. Na brojnim republičkim i saveznim takmičenjima postizao je izvanredne rezultate. Školovanje je nastavio u Italiji gdje je završio  treći i četvrti razred Gimnazije, a potom je bio i izvanredan student građevine i arhitekture  na Buknel univerzitetu u Americi.

Iznenada je preminuo u 20. godini života

Od 2010. godine, odlukom Skupštine opštine Plužine, u tom gradu se za učenika generacije osnovne i srednje škole dodjeljuje nagrada koja nosi ime Branka Bana Blagojevića.

foto:Generacija ’89

NIKŠIĆ PROGNOZA