Žena ranjena u pucnjavi u Gradačcu i dalje u teškom stanju

Ženska osoba koju je juče teško ranio Nermin Sulejmanović u Gradačcu i dalje je u veoma teškom stanju, a ljekari u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli joj se bore za život, potvrđeno je za Klix.ba.

Ženska osoba rođena 1969. godine teško je ranjena juče u Gradačcu, kada je na nju, ali i članove njene porodice pucao Nermin Sulejmanović. Ona se i dalje nalazi u teškom stanju u UKC-u Tuzla.

„Pacijentkinja je i dalje na aparatu za vještačku ventilaciju. U toku dana planirana je dodatna dijagnostika od koje zavise dalji koraci. Stanje je i dalje teško“, kazao je za Klix.ba portparol tuzlanskog UKC-a Eldar Šehić.

Pored nje, u tuzlanskom UKC-u je hospitalizovana je još jedna žrtva Sulejmanovića. Riječ je o muškarcu N. P. koji je juče u UKC dovezen sa povredama donjih ekstremiteta zbog čega je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju. Njegovo trenutno stanje je stabilno.

Podsjećamo, ubica je juče ujutro uživo na Instagramu prenosio ubistvo nevjenčane supruge N. H. Osim nje, ubio je oca i sina (23) koje je dobro poznavao te ranio jednu žensku osobu koja je majka i supruga ubijenih. U masovnoj pucnjavi su ranjeni još jedan policajac i građanin.

Foto: Screenshot/RSE

NIKŠIĆ PROGNOZA