Zaboravili sina na odmaralištu, reagovala policija

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je da su policijski službenici pomogli djetetu koje je ostalo zaboravljeno na jednom odmaralištu u Slavonskom Brodu.

“Juče (26. augusta) oko 8.50 sati, u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, primljena je dojava da je dijete ostavljeno na odmaralištu pored autoceste A3 u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja potvrdili istinitost dojave. Utvrdili su da se radi o 17-godišnjaku (njemački državljanin), koji je ostao zaboravljen na odmaralištu”.

Naime, ličnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka je upravljao otac, dok se u vozilu nalazilo još dva člana porodice (majka i stariji brat, koji su spavali). Otac je izašao na odmaralištei potom se vratio u automobil nastavivši vožnju u smjeru zapada, te u tom trenutku nije znao da je izašao i dječak, prenosi N1.

Dječak je ostavio mobilni u automobilu, a telefonske brojeve svojih članova porodice nije znao napamet. Policijski službenici su odmah sa događajem upoznali ostale policijske patrole kako bi što prije pronašli porodicu. Takođe su pomogli dječaku i prevezli istoga u policijsku stanicu, gdje su putem društvenih mreža stupili u kontakt sa članovima porodice.

“Nakon uspješne komunikacije policijskih službenika sa ocem, koji je u blizini Lužana shvatio da nedostaje dječak, porodica se vratila te oko 10.50 sati preuzela dječaka”, saopštila je policija.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA