Vulin: Postoji alternativa EU – BRIKS je nada

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je BRIKS nada i prilika za savez sa zemljama koje od nas ne traže ništa, a mogu da nam ponude i više nego što tražimo.

Vulin je u autorskom tekstu u listu Politika napomenuo da cilj teksta nije da upoređuje ili suprostavlja BRIKS i Evropsku uniju (EU), već da pokaže da postoji alternativa (EU), za koju, kako je rekao, duboko vjeruje da je bliža kraju nego početku i da je posebno uvjeren da „u tom klubu nema mjesta za Srbiju, čak ni da se odrekne Kosova i Metohije“.

Kako je naveo, „za članstvo u BRIKS-u nije potrebno usvojiti zakone koji su napisani van granica naše zemlje, ne morate predati vlast NVO sektoru, niste dužni da na vašu ambasadu istaknete zastavu Ukrajine ili ozakonite istopolne brakove“.

„Za članstvo u BRIKS-u nije potrebno uvesti sankcije bilo kome niti prepustiti drugima vođenje spoljne politike vaše zemlje“, napisao je Vulin, koji je zadužen za unapređenje saradnje sa zemljama BRIKS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika.

Foto: RTRS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA